18-åring lurte til seg luksus-ur

Sammen med to kamerater klarte 18-åringen å overbevise betjeningen hos Bjerke gullsmed at de var god for 95.000 kroner og fikk med seg tre luksus-klokker.

Den nå 19 år gamle Oslo-mannen ble i Bergen tingrett dømt til betinget fengsel for heleri og oppbevaring av narkotika.

De tre unge mennene var i august i fjor innom Bjerke gullsmed og urmaker i Bergen, og så seg ut tre dyre Breitling herreur. Tre dager senere var de tilbake, med en giro som ga inntrykk av at det var blitt innbetalt 94.570 kroner på en konto for de tre klokkene. Daglig leder hos urmakeren gikk fem på og utleverte luksus-urene, mot at tenåringen signerte en garantiseddel.

Men da ingen penger kom inn på konto, skjønte man at gullsmeden var blitt lurt av de unge østlendingene. 18-åringen ble pågrepet og satt tre dager i varetekt. Han leverte tilbake klokken han selv hadde disponert, men de to andre urene har aldri kommet til rette.

Tross sin unge alder, er østlendingen tidligere straffedømt to ganger. Likevel unnslapp han ubetinget fengsel og får sone straffen på 60 dagers fengsel i det fri. Samtidig må han betale en erstatning til gullsmeden på 10.000 kroner og saksomkostninger på 6000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.