RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18-åring pågrepet for storbrann i Trondheim

Fire boenheter i et rekkehus på Risvollan i Trondheim ble totalskadet i en brann tidlig onsdag.
Fire boenheter i et rekkehus på Risvollan i Trondheim ble totalskadet i en brann tidlig onsdag. Foto: Ned Alley
Sist oppdatert:
Siktede er foreløpig ikke avhørt, men vil bli framstilt for varetektsfengsling.

– Det er store skader på bygningsmassen i Kieglekroa. To hotellrom i nærheten er skadd, samt en leilighet. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen, sa etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem i Sør-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse.

Det var Kieglekroa i Holstveita, Trondheims eldste pub, som brant. Vitneobservasjoner gjorde det mulig for politiet å pågripe 18-åringen ble pågrepet.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå inn på hva vitnene så, men det var nok til at vi gikk til umiddelbar pågripelse. Pågripelsen var udramatisk og skjedde i umiddelbar nærhet. Den siktede har bakgrunn fra Trondheim. Vi han ingen grunn til å tro at flere står bak denne brannen, la Eidem til.

Les også: 100 evakuert etter storbrann i Trondheim

Ikke avhørt
18-åringen er foreløpig ikke avhørt, men vil bli framstilt for varetektsfengsling klokken 14 fredag.

– Han er kjent for politiet fra tidligere, men ikke for brannstifting. Han vil bli avhørt i løpet av dagen. Vi kan ikke kommentere hans tilstand, men det er viktig for oss å gjennomføre en del etterforskningsskritt før avhør, sa Eidem.

Den første meldingen om brannen kom inn klokken 4.02 natt til fredag. Brannvesenet fryktet lenge at brannen ville spre seg, men fikk fredag morgen kontroll over flammene.

– Kieglekroa ser for meg ut til å være veldig skadd. Rundt omkring bygget er det også en del brannskader og en del røyk- og vannskader, sa brann- og redningssjef Torbjørn Mæhlumsveen.

Politiet opplyser at 106 personer ble evakuert og kjørt til hotellet Royal Garden, der det ble opprettet evakueringsmottak. 60 av disse var gjester ved et annet hotell som ble evakuert.

Tre branner på tre dager
Nattens brann er den tredje i Trondheim på like mange dager.

– Det har den siste tiden vært flere branner i Trondheim som politiet tror er påsatt. Vi skal undersøke om 18-åringen har befatning med de andre brannene, men det er for tidlig å si noe om det nå, sa Eidem.

Natt til onsdag begynte det å brenne i et leilighetskompleks på Risvollan i Trondheim. Elleve personer ble sendt til legevakten og 44 ble evakuert. Kort tid senere brøt det ut en ny brann like ved, i en brakkerigg ved en skole i Klæbuveien.

En mann er siktet og varetektsfengslet i disse sakene. Han nekter for å ha noe med brannene å gjøre.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere