Hilda Feste (98) ble funnet drept i leiligheten sin på omsorgssenteret Gamleheimshagen i Os i Hordaland på kvelden 1. nyttårsdag.

Tirsdag kveld ble en 18 år gammel mann pågrepet, mistenkt for å stå bak drapet, opplyser Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

- Politiet har i kveld pågrepet en 18 år gammel mann, mistenkt for drapet på Hilda Feste. Han er foreløpig siktet for forsettlig drap. Det betyr at vi mener at han mest sannsynlig er gjerningsmannen, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim på en pressekonferanse tirsdag kveld.

- Han er bosatt i Os
Den 18 år gamle mannen ble pågrepet i Os.

- Siktede er bosatt i Os, og ble pågrepet hjemme hos seg selv i 20-tiden i kveld, sa Onarheim.

- Det er etterforskningen som sådan som har ført fram til denne pågripelsen, og det er tekniske spor som knytter den siktede til åstedet, sa han videre.

Les mer om pågripelsen hos BA.no

Har blitt avhørt tidligere
I forbindelse med etterforskningen har den siktede 18-åringen tidligere vært inne til avhør, og han har avgitt fingeravtrykk og DNA.

- Bakgrunnen for at siktede var inne til avhør var at politiet satt med informasjon om at han var ute i Os drapskvelden. Han er ikke tidligere registrert med DNA hos politiet, sa Onarheim, og la til:

- Det som skjer videre nå med den siktede er at han er transportert til politihuset her i Bergen. Han er foreløpig ikke avhørt, men vil bli avhørt med det aller første.

Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag eller fredag. Han er tidligere kun straffet for trafikkforseelser.

- Et sjokk for mange
Ifølge obduksjonsrapporten døde 98-åringen av massiv vold mot hodet. Hun ble også seksuelt misbrukt.

I etterforskningen har det kommet inn 420 tips, og 200 personer er blitt avhørt. Politiet har tidligere pågrepet to personer, som senere er blitt sjekket ut av saken.

- Det er gledelig at en mann nå endelig er pågrepet i saken, men samtidig er det et sjokk også for mange sikkert, at det er en mann som er bosatt i Os, sier varaordfører Marie Bruarøy i Os til TV 2 Nyhetskanalen.

- Os er en liten bygd, og klart dette vil påvirke en del, sier hun.