*Nettavisen* Nyheter.

18-åring skal lede hovedutvalg

Foto: Sigbjorn Kiserud (Smaalenene)

Skoleeleven Espen Volden (18) blir leder for hovedutvalget for oppvekst og kultur i Eidsberg - trolig som landets yngste.

29.09.11 12:25

Espen Volden fra Trømborg stilte ett krav før han takket ja til vervet som leder for kultur- og oppvekstutvalget:

- Jeg syntes det var viktig at jeg fikk vervet fordi partiet mener jeg har kompetansen, ikke fordi det er en artig signaleffekt, sier en bestemt 18-åring til Smaalenene.no.

Og kommende ordfører Erik Unaas (H) er helt klar på at unggutten er dyktig nok til å lede et utvalg.

– Men det er klart det er hyggelig at han er ung. Høyre i Eidsberg har fem kommunestyrerepresentanter under 24 år. Velgerne var klare på at de ønsker seg unge politikere, og vi skal ta den tilbakemeldingen på alvor. De unge skal få prege politikken, fastslår Unaas.

Tok betenkningstid

Espen Volden ble svært overrasket da påtroppende ordfører Erik Unaas tilbød ham vervet som leder for kultur- og oppvekstutvalget. Dette utvalget har blant annet ansvaret for kommunens mange barnehager og skoler. Selv er Volden elev ved studiespesialiserende ved Mysen videregående skole og har dermed førstehåndskunnskap til en del av fagfeltet.

- Jeg hadde ikke forventet å bli spurt, og jeg måtte ha litt betenkningstid. Men jeg kunne ikke la en slik mulighet gå fra meg. Jeg takker for tilliten, sier han.

18-åringen er forberedt på at det nå blir mye jobbing ved siden av skolen.

- Hovedutvalgsmøtene måtte jeg ha gått på uansett, men som leder kreves det at jeg setter meg ekstra godt inn i sakene, sier han.

Politisk engasjert
Volden har lenge vært interessert i politikk.

- Jeg meldte meg inn i Høyre i 9. klasse, sier unggutten, som i dag er nestleder i partiet. Den siste tiden har han noe spøkefullt blitt omtalt som partiets skolepolitiske talsmann. Han har vært med på å utarbeide Høyres notat med 12 skolepolitiske punkter de ønsker å gjennomføre i valgperioden.

- Hva sier kameratene dine til at du nå blir hovedutvalgsleder?

- Jeg har ikke sagt det til så mange ennå. Men jeg får i alle fall en erfaring de ikke får, sier han fornøyd.

Også flere andre av de unge Høyre-medlemmene har fått tillitsverv. Partiets leder, Fredrik Mortvedt (30), får en plass i formannskapet. Anders Sølve Strand (24) blir nestleder i hovedutvalget for miljø og teknikk.

Les flere saker fra Smaalenene her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.