Gå til sidens hovedinnhold

18-åring slapp fengsel for dette

Radiokjendisen Lars Corleone Østli (37) ble skamslått på åpen gate i Gamlebyen, gjerningsmannen (18) tilsto angrepet, men slipper fengsel.

Fredrikstad tingrett har i stedet dømt 18-åringen til samfunnsstraff i 238 timer, subsidiært 120 dager fengsel, dersom samfunnsstraffen ikke gjennomføres, skriver Fredriksstad Blad.

Dømt til erstatning

Gjerningsmannen er også dømt til å betale Lars Corleone Østli 9.796 kroner og 80 øre i erstatning, og 10.000 kroner i oppreisningserstatning.

Tingrettens mindretall, dommerfullmektig Rajvinder Singh Bains, var uenig med sine to meddommere. Han mente voldsmannen burde hatt ubetinget fengsel.

Det skrev voldsofferet og radiokjendisen kjent fra NRK P1, Radio Norge og lokalradioen i sin blogg like før saken kom opp for Fredrikstad tingrett for halvannen uke siden.

Her kan du lese hele bloggen:«Livet som voldsoffer»

- Ba meg slutte å røke

I retten tilsto 18-åringen å ha tatt kvelertak på og å ha slått at Lars Corleone Østli flere ganger. Etter tiltaltes forklaring skal 37-åringen ha kommet bort til ham og ba ham slutte å røke.

Fornærmede mener å ha invitert 18-åringen på en øl.

Samtalen utviklet seg etter hvert til en konfrontasjon, som fikk dramatiske konsekvenser for Lars Corleone Østli.

Les også:- Jeg gråter og jeg skjelver og innvendig er jeg livredd

Voldsofferet forklarer situasjonen slik:

- Jeg hører stemmen til min kamerat som sier: «Ligg rolig, Lars. Dette her er ille.» Jeg ser svært lite på dette tidspunktet, jeg har mistet brillene mine, det ene øyet mitt er klistret igjen av blod og jeg skjønner fort at noe er alvorlig galt med ansiktet mitt, forteller han.

- Situasjonen begynner å bli kaotisk (…) og jeg registrerer at det begynner å samle seg mennesker rundt meg. Noen stiller spørsmål til min kamerat og tror at det er han som har fått meg i bakken. Andre ringer ambulanse (…) Jeg begynner å fryse og jeg er livredd for at kameraten min skal gå fra meg, og jeg er redd for at gjerningsmannen fortsatt er i nærheten ...

- Følsomheten borte

- Vitnene så minst fire harde knyttneveslag mot hodet og ansiktet mitt, i rettsalen ble det også beskrevet hvordan de hørte høye lyder av slagene (…) Ambulansepersonalet spør om jeg klarer å gå selv, noe jeg ikke gjør. På sykehuset ble det konstatert nesebrudd, en dyp flenge i panna som måtte sys og knust kinnbein. I etterkant har jeg operert inn en plate av kirurgisk stål i øyehulen og på kinnet som skal være der resten av livet. Tennene er ømme og følsomheten på høyre side av ansiktet er borte …

Utrygg hverdag

Etter voldsepisoden har hverdagen vært svært vanskelig for radiokjendisen.

- Selv om dette tilsynelatende går bra, er det en kamp hver gang jeg skal ut på noe. Enten det er tur på kjøpesenter eller ut blant berusede mennesker. Jeg trives ikke i det hele tatt og blir ofte redd hvis det kommer noen brått på meg. Hvis noen kommer bak meg og tar på meg uten at jeg ser det først er det nok til at jeg må hjem.

Nå er det bare en eneste stor kamp

- I situasjoner der jeg egentlig bør føle meg trygg, gjør jeg ikke det. Jeg kan sitte hjemme hos venner på kvelden og jeg er konstant redd for at noen skal heve stemmen eller gjøre brå bevegelser (...) Det sier at den største fienden man har er seg selv, og det har jeg virkelig fått lære. Før var det den største selvfølgeligheten å stå på en scene eller fortelle vitser på en fest. Nå er det bare en eneste stor kamp, skriver han i sin blogg.

Les flere saker i Fredriksstad Blad

Kommentarer til denne saken