*Nettavisen* Nyheter.

18-åringer siktet for utpressing av ordfører

Kristiansand (NTB): To 18 år gamle menn er siktet for utpressing av Kristiansands ordfører Arvid Grundekjøn (H). Begge har tilstått.

Det var i forrige uke at ordføreren ble truet.

- Da jeg kom hjem forrige tirsdag, oppdaget jeg et tau festet til dørklinken. Da jeg dro i tauet kom det en konvolutt festet til tauet ut fra buskene. Innholdet i brevet er ganske enkelt at jeg og min familie ble truet med at ting skulle skje med oss dersom det ikke ble utbetalt et visst pengebeløp. Samtidig ble jeg advart mot å ta kontakt med politiet, sier Grundekjøn til Fædrelandsvennen.

Grundekjøn kontaktet politiet umiddelbart. Tjenestemenn fra Agder politidistrikt aksjonerte etter kort tid.

- Jeg ble både redd og opprørt. Det kom konkrete trusler mot meg og min familie. Dette er etter min mening noe helt unorsk, og det er ikke slike opplevelser du regner med å få, selv som ordfører i Kristiansand, sier Grundekjøn.

Politiinspektør Nils Grønås opplyser at de to 18-åringene er norske statsborgere med utenlandsk etnisk bakgrunn. Begge har tilstått. I Kristiansand tingrett ba politiet mandag om fire ukers varetektsfengsling, hvorav to uker i full isolasjon. Den ene av dem samtykket til varetektsfengslingen, mens den andre motsatte seg å bli varetektsfengslet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.