Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18 års aldersgrense på Hillary-video

USAs president Barack Obama smiler når en journalist i Panama by spør ham om Hillary Clinton som president.
USAs president Barack Obama smiler når en journalist i Panama by spør ham om Hillary Clinton som president. Foto: Mike Segar (Reuters)
Sist oppdatert:
Russisk TV-selskap mener det er «homoseksuell propaganda».

Denne uken lanserte Hillary Clinton sitt kandidatur som demokratenes presidentkandidat for 2016.

Det gjorde hun med en noe usedvanlig video – først etter halvannet minutt kommer hovedpersonen selv til syne.

LES også: - Jeg stiller til presidentvalget

Men det er ikke det som har fått et russisk uavhengig TV-selskap TV Rain til å reagere. De har satt 18 års aldersgrense på videoen, fordi to menn holder hender, noe de betegner som «homoseksuell propaganda». Det er forbud ved lov i Russland.

Se Hillarys kampanje-video nederst i artikkelen!

Selskapet forteller til CNN at de ikke ønsker å bryte loven, som forbyr «propaganda for ikke-tradisjonelle seksuelle relasjoner rundt mindreårige». Loven forbyr også offentlige debatter om homofiles rettigheter i nærheten av barn.

- Det finnes ingen presedens for denne loven, så vi vet ikke hva som faller inn under den. Derfor, for å unngå å bryte loven – særlig med tanke på myndighetenes overvåking av TV Rain – bestemte vi oss for å sette en aldersgrense på videoen, sier en talsperson.

LES også: - Hillary Clinton er en balle-knusende bitch

HOMOFIL: Det russiske TV-selskapet er redde for å bryte loven ved å la barn se dette.

De to mennene som holder hender i Clintons kampanjevideo er synlige i rundt fem minutter, og den ene av dem sier «jeg skal gifte meg med noen jeg virkelig bryr meg om, i sommer». Clinton støttet homofiles rett til ekteskap i 2013.

Russiske myndigheter med president Vladimir Putin i spissen innførte anti homo-lovene i 2013, noe som fikk flere vestlige land til å reagere. Human Rights Watch sa den gang at loven er diskriminerende og være med på å forsterke homofobe tendenser i det russiske samfunnet.

RUSSLAND: President Vladimir Putin

LES også: Russlands statsduma støtter homolov

I mai i fjor ble det rapportert fra menneskerettighetsgruppa ILGA, at Russland er det verste landet i Europa å leve i, for homoseksuelle personer.

LES mer: Sjokkvideoer vekker frykt og avsky

Putin på sin side hevder Russland er åpent for homofile.

- Vi har ikke forbudt noen, derfor kan du føle deg trygg og fri her (i Russland, adm.anm). Men vær så snill å la barna våre være i fred, sa han i 2014, da flere organisasjoner oppfordret til en boikott av de olympiske leker i Russland.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=wHxAhWT7YlZYtnF7_2diu9ffWBwXqFbeDtTBUhOqx-bu10hMEd-UTsUYigOWIbEPgC5ZG_FhKErDrByUzqo7mKdqQychqeRYSI4JWdrFA0qy9kqjSLJgpy7rk1hDVeuoDs1M3hiLHKk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!