*Nettavisen* Nyheter.

18 års aldersgrense til Modern Warfare

Foto: (Infinity Ward)

Britiske sensurmyndigheter reagerer på «sterk blodig vold».

06.11.09 08:40

Skytespillet «Modern Warfare 2» er kanskje årets mest etterlengtede for skyteglade spillere. Er du under 18 og har strenge foreldre bringer imidlertid britiske sensurmyndigheter dårlig nytt.

BBFC (British Board of Film Classification) gir «Modern Warfare 2» 18 års aldersgrense fordi spillet «inneholder sterk blodig vold». Det er første gang et spill i «Call of Duty»-serien får en voksen aldersgrense av BBFC. De tidligere spillene er anbefalt fra 16 år og oppover.

I Norge er det organisajonen PEGI (Pan European Games Information) i samarbeid med Medietilsynet som setter aldersgrensen på spill. I skrivende stund har ikke PEGI kommet med sin vurdering av innholdet i skytespillet. Også fjorårets «Call of Duty: World at War» fikk 18 års aldersgrense av PEGI.

«Modern Warfare 2» tar opp tråden fra «Call of Duty 4» hvor russiske separatister var en av hovedfiendene. Spillets historie er lagt til et par år etter originalen, og den nye superskurken heter Makarov.

Spillerne vil blant annet bekjempe russiske terrortrusler i snødekte landskap. I disse oppdragene blir spillerne utfordret med lite informasjon og svært dårlige sikt på grunn av en herjende snøstorm. Hovedoppgaven er å sprenge en utpost i luften, men så oppdager du en satelitt og må hente ut informasjon fra denne før ladningene kan plasseres. Den dårlige sikten krever at spillerne må bruke infrarøde briller for å se vaktene. Flukten foregår, som vi har sett litt av allerede, på snøscootere.

Følg journalist Lars Wærstad på Twitter.

«Modern Warfare 2» slippes til PC, PS3 og Xbox 360 10. november 2009.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.