RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18 barn forsvunnet fra norske asylmottak i år


LEDER: Karoline Steen Nylander er leder i Press, som er Redd Barnas ungdomsorganisasjon.
LEDER: Karoline Steen Nylander er leder i Press, som er Redd Barnas ungdomsorganisasjon. (Press)
Sist oppdatert:
Så langt i år har 18 barn forsvunnet fra norske asylmottak. Organisasjonen Press tror at mange av dem blir ofre for menneskehandel.

Oslo (NTB): – Om det var norske barn, hadde man satt himmel og jord i bevegelse. Men det gjøres nesten ingenting for å finne asylbarna, sier leder Karoline Steen Nylander i Press, som er Redd Barnas ungdomsorganisasjon, til Vårt Land.

I år har det kommet 76 prosent flere enslige mindreårige til Norge sammenlignet med fjoråret. Press frykter at antall barn som forsvinner, vil øke mye.

– Sannsynligvis blir mange plukket opp av menneskehandlere, og satt til svart arbeid, prostitusjon og narkotikahandel, tror Nylander.

Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet sier til avisen at Utlendingsdirektoratet (UDI) har prioritert forsvinningssakene høyt siden i fjor sommer.

– Men vi ser også at det er behov for mer kunnskap om disse barna. Derfor har vi bestilt en forskningsrapport, sier han til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere