RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18 hunder i bilen

Sist oppdatert:
Bjørnar Andersen er nå klar for Alaska og Iditarod 2006. Med 18 hunder i bilen, er første stopp Frankfurt. Se web-TV her!

Se innslag på web-TV her! (Gratis)

- De er så vant med å dra på tur at det går helt smertefritt. Når de ser hundekassa vet de at det er ut på tur, forteller Bjørnar Andersen (28) til TV 2 Nettavisen.

Vi møter han sammen Robert Sørlie og Kjetil Backen dagen før avreise. Bjørnar har målsettingen klar før Iditarod, men vet det blir vanskelig å gå til topps.

- Jeg skal selvfølgelig prøve å vinne, men å komme på topp fem er kjempevanskelig. Det er så utrolig mye som kan skje. Du kjemper ikke bare mot de andre løperne, du kjemper vel så mye mot naturkrefter og tilfeldigheter, forteller Bjørnar.

- Du kan være uheldig å møte elg etter to dager og du kan ha flaks hele veien. Det er veldig mye tilfeldigheter i Iditarod, men det er vel en femten stykker som kan vinne, forklarer han.

Ingen nasjonal sport
Både Andersen, Sørlie og Backen gleder seg stort over at sporten deres har fått fotfeste både i media og hos det norske folk den siste tiden.

- Jeg skulle ønske at alle fikk oppleve å stå bak et hundespann å kjøre en gang i livet, det er ikke uten grunn at hunden blir beskrevet som menneskets beste venn. Det er en utrolig fascinerende sport, men vi blir ikke rik på dette, forteller Backen.

De tre understreker at hundekjøring aldri kommer til å bli en nasjonal sport, men fryder seg over at sporten er blitt stueren i Norge.

- Det fascinerende med sporten er samholdet mellom deg og hunden. Det er utrolig hyggelig, rett og slett. Iditarod er jo et slags VM i hundekjøring og vi gleder oss veldig nå, sier Bjørnars onkel, Robert Sørlie.

Flere av de 16 huskyene som skal stå på startstreken med Bjørnar i Anchorage lørdag 4. mars gikk på Robert Sørlies vinnerspann i 2005.

Reiseklar
De siste ukene etter femund-løpet har stort sett bestått i trening og forberedelser til Iditariod for Bjørnar.

- Det ser veldig bra ut, vi var på veterinærkontroll i går og alt så fint ut med hundene. Nå skal vi bare hjem å pakke, sier han spent.

Startskuddet for Iditarod 2006 går lørdag 4.mars i Anchorage - Alaskas største by. Mål er i gullgraverbyen Nome ved Beringsstredet. Underveis forseres den mektige fjellkjeden Alaska Range, i motvind over elveisen på Yukon River og til slutt den golde og værharde kysten langs Beringhavet. Årets Iditarod går 1800 km gjennom Alaskas øde villmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere