Gå til sidens hovedinnhold

18 prosent vurderer å kjøpe nettbrett i år

Oslo (NTB): 5 prosent har skaffet seg nettbrett allerede, og 18 prosent sier de vurderer å kjøpe nettbrett i løpet av året, ifølge en undersøkelse som Respons har laget for Aftenposten.

Samtidig svarer 75 prosent at de ikke kommer til å kjøpe nettbrett i år.

Undersøkelsen ble gjennomført før nyttår, og spørsmålet inneholder formuleringen «neste år», som altså betyr 2011.

Undersøkelsens spørsmål var imidlertid ikke nøyaktig i begrepsbruken: «Vurderer du å kjøpe lesebrett som for eksempel iPad, Samsung Galaxy eller Amazon Kindle i løpet av neste år?», var spørsmålet som 1.001 personer ble stilt.

Kun Amazon Kindle er et lesebrett, mens iPad og Samsung Galaxy er nettbrett, det vil si de kan brukes som lesebrett, men har også en rekke andre funksjoner som ikke er mulig å få på et dedikert lesebrett.

Teknologiskribent Anders Brenna i Kampanje.com mener at 18 prosent er et overraskende lavt tall. Men det tror ikke teknologirådgiver Eirik Solheim i NRK. Han tror anslaget fra undersøkelsen er for høyt, og viser til at det er snakk om dyre produkter som mange ikke ser umiddelbar nytte av.

Kommunikasjonsrådgiver Øyvind Solstad i mediebyrået Carat synes også at anslaget er overraskende høyt. Utviklingen vil avhenge av i hvor stor grad norske mediehus lager innhold for nettbrett, tror han. (©NTB)