18.000 mennesker fortsatt fanget i Yarmouk

På innsiden herjer IS, mens den syriske hæren fortsetter beleiringen som har vart i to år.

Situasjonen er desperat for 18.000 mennesker som er fanget i flyktningleiren Yarmouk i Damaskus.

Aldri har situasjonen vært mer desperat i den palestinske flyktningleiren, lyder appellen fra FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger UNRWA.

IS har erobret store deler av det 2 kvadratkilometer store området, som i realiteten er en bydel bare få kilometer fra president Bashar al-Assads presidentpalass.

Søndag hevdet en representant for den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO at rundt 2.000 personer var blitt evakuert fra Yarmouk. Ifølge FN var det imidlertid bare drøyt 90 sivile, blant dem 43 kvinner og 20 barn, som kom seg ut.

Fortsatt er 18.000 syrere og palestinere, blant dem 3.500 barn, fanget i flyktningleiren, ifølge FN. De har akutt behov for mat, vann og medisiner.

IS gikk til angrep på leiren 1. april. Sporadiske kamper pågår fortsatt mellom IS og palestinere og syrere som forsøker å forsvare Yarmouk. Mange av dem tilhører Aknaf Beit al-Maqdis, en militsgruppe bestående av syrere og palestinere som har tatt til våpen for å bekjempe Assads regime. Samtidig bombarderer syriske regjeringsstyrker Yarmouk med tønnebomber og raketter, ifølge aktivistgrupper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.