RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sist oppdatert:
Regler for aksjehandel for ansatte i iMarkedet AS

Dette regelverket er et vedlegg til ansettelsesavtalen mellom iMarkedet AS og selskapets arbeidstagere.


Det er tillatt for ansatte i iMarkedet å kjøpe, eie og selge aksjer, obligasjoner og fondsandeler. Ansatte i iMarkedet kan ikke inneha opsjoner eller andre derivater og kan ikke ta "short-posisjoner" i aksjer.

All handel med verdipapirer må skje i former som ikke skaper usikkerhet omkring objektiviteten, seriøsiteten og uavhengigheten til iMarkedet AS eller selskapets ansatte. Derfor må alle ansatte følge disse reglene for handel og innehav av verdipapirer.
Regelverket omfatter også ektefelle, samboer, barn eller andre man har felles økonomi med, i den grad den ansatte påvirker investeringsbeslutninger eller verdipapirinnehav/handel er av vesentlig omfang.

Det generelle utgangspunktet er varsomhet. Ansatte må ikke gjøre transaksjoner som kan skade selskapets eller den ansattes anseelse. Er man i tvil om man bør gjøre en transaksjon, plikter man å rådføre seg med selskapets adm. direktør på forhånd. Dette gjelder selv om man ikke bryter de formelle reglene som her er nevnt.

Ansatte må ikke gjøre investeringer som enkeltvis eller samlet er unaturlig store i forhold til den enkeltes privatøkonomi. Adm. direktør kan i så tilfelle etter eget skjønn pålegge ansatte å redusere sin eksponering. Dessuten står adm. direktør eller styre fritt til å endre disse reglene, noe som i ytterste konsekvens også kan omfatte et totalforbud mot verdipapirhandel og -innehav dersom dette blir ansett som nødvendig.

Våre redaksjonelt ansatte kan ikke drive kortsiktig aksjehandel. Derfor må ethvert verdipapir som kjøpes, eies i minst 3 måneder før avhendelse. Adm. direktør kan frita ansatte fra denne fristen ved oppkjøpstilbud og lignende. Unntatt fra denne begrensningen er dessuten andeler i aksjefond.

Vi skal ha full åpenhet rundt våre ansattes posisjoner. Derfor er det en absolutt flaggeplikt for alle verdipapirer man innehar ved ansettelse, samt alle transaksjoner man foretar etter ansettelsen. Flaggeplikten omfatter obligasjoner, fondsandeler og aksjer, inkludert aksjer i ikke-børsnoterte selskaper og utenlandske selskaper.

Alle ansatte flagger skriftlig til adm. direktør. Adm. direktør flagger til styreformann. Flagging skal fortrinnsvis gjøres samme dag som en handel utføres, og senest innen børsåpning dagen etter.

For fulltids redaksjonelt ansatte vil en oppdatert oversikt over flaggede eierandeler være tilgjengelig for iMarkedets brukere på nettet. For øvrige ansatte lagres flaggemeldingene og er tilgjengelige for andre ansatte som ønsker å se dem. I tillegg pålegger det redaksjonelt ansatte å opplyse om innehav av verdipapirposisjoner hver gang man omtaler et selskap man har aksjer eller obligasjoner i. Det samme gjelder dersom man omtaler et fond hvor man har andeler.

Brudd på disse retningslinjene vil bli ansett som meget alvorlig, og kan få konsekvenser for ansettelsesforholdet.Flagging:Nåværende innehav:

Ingenting.Tidligere innehav:
Ingenting det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere