Gå til sidens hovedinnhold

189 døde på veiene så langt i år

Fem personer omkom på veiene 2. juledag. Dermed har 189 personer omkommet i trafikken hittil i år, 44 flere enn i hele fjor, ifølge Trygg Trafikk. Økningen er på over 30 prosent.

Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk, presiserer at dette er foreløpige tall. Han påpeker at det er vanskelig å si hvorfor vi har så mange flere dødsulykker i år enn de foregående årene.

– Tallene for både i fjor og året før var overraskende lave, så mange var nok forberedt på en økning i år. Men at den skulle bli så stor, er verre enn fryktet, sier Johansen til NTB.

Tallet på trafikkdøde har gått jevnt nedover de siste fem årene, men i 2013 går utviklingen altså motsatt vei.

Med de fem som mistet livet i to trafikkulykker i henholdsvis Akershus og Sogn og Fjordane 2. juledag har den dystre statistikken kommet opp i 189 omkomne.

– Årsakssammenhenger er vanskelig å peke på helt konkret, ofte er det et veldig sammensatt bilde, sier Johansen til NRK.

– Det vi vet, er at det er flere over 45 år som dør enn før, og at flere enn vi har vært vant med, dør uten bilbelte, sier Johansen, som støtter advarselen mot å begi seg ut på de glatte veiene.

– Ja, det har vært sagt både fra politiet og Statens vegvesen, og det er jo slik det ofte er oss selv det er kommer an på. Sett ned farten, og gjerne langt under det man er vant med, sier han. (©NTB)

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin