RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

19 ansatte borte fra Adressa

Sist oppdatert:
Trondheims Adresseavisen tjener penger, men skal allikevel kvitte seg med knapt ti prosent av arbeidsstokken. Hittil har 19 ansatte måtte funnet seg ny jobb og flere skal bort.

Omsetningen økte og kostnadene sank og dermed endte det med overskudd for konsernet Adresseavisen, der Gunnar Flikke er sjefredaktør, etter årets ni første måneder.

Ifølge en børsmelding fra konsernet, som har hovedkontor i Trondheim, økte resultatet med drøyt 23 millioner kroner, til 60 millioner kroner per tredje kvartal. Omsetningen økte fra 523 millioner kroner til 539 millioner kroner. Samtidig klarte de å presse ned driftskostnadene fra 470 til 474 millioner kroner.

Som en følge av kostnadskuttene har 19 av konsernets ansatte måtte finne seg noe annet å gjøre. Ved utgangen av tredje kvartal hadde konsernet 508 fast ansatte, og ytterligere 22 må belage seg på å slutte i avisen, som er den totalt dominerende i Trøndelags-regionen.

Ifølge konsernet er bemanningsreduksjonen nemlig i henhold til den tidligere vedtatte planen om en reduksjon på 41 årsverk i Adresseavisen ved utgangen av første halvår 2004.

Det er flaggskipet til konsernet, Adresseavisen, som bidrar til å dra opp resultatet. Avisen har klart å snu et underskudd på 3,5 millioner kroner i tredjekvartal 2002 til et overskudd på 3,7 millioner kroner i samme kvartal i år. Hovedårsaken til resultatforbedringen i tredje kvartal er høyere opplagsinntekter og bedre inntekter på nett samt kostnadsreduksjon.

Annonsevolumet til avisen, som er den sjette største i Norge, økte med 4,7 prosent, mens annonseinntektene økte med 3,5 prosent. Men det er ikke alle piler i avishuset på Heimdal som peker oppover. Opplaget fortsetter nedover og var per 3. kvartal 85.654 eksemplarer per dag, en nedgang på 297 eksemplarer i forhold til samme periode i fjor. Dette er riktignok en bedring fra andre kvartal hvor nedgangen var 665 eksemplarer daglig. Opplagsnedgangen skriver seg fra redusert løssalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere