*Nettavisen* Nyheter.

19-åring erkjenner ikke skyld etter bussvelt

Drammen (NTB): Den 19 år gamle mannen som er siktet etter mandagens bussvelt på E18 ved Liertoppen erkjenner ikke straffskyld, men innrømmer at han forstyrret sjåføren.

22.01.13 22:24

Overfor politiet har han begrunnet forstyrrelsen, men forklart at det ikke var med vilje, skriver Drammens Tidende. Bussen med 17 personer om bord veltet mellom to parallelle broløp rett vest for Liertoppen. en person ble sittende fastklemt og fikk lettere skader. En annen passasjer ble også kjørt til sykehus, mens de øvrige ble sendt til legevakten for en sjekk.

Bussjåføren har også forklart seg for politiet og sier at en person forstyrret kjøringen og tok tak i rattet. Det skal ikke ha vært noen krangel i forkant av dette. Flere av passasjerene så opptrinnet og har fortalt at 19-åringen grep rattet.

19-åringen ble pågrepet mandag kveld og siktet for legemsbeskadigelse.

- Den videre etterforskningen vil vise om siktelsen skal endres senere, opplyser etterforskningsleder Tina Berg ved Lier lensmannskontor. Mannen har tidligere vært i kontakt med politiet på grunn av vold, men politiet vil ikke si noe om hvorvidt han opptrådte aggressivt på bussen mandag.

Rutebussen fra TIMEkspressen var på vei fra Oslo til Notodden da hendelsen fant sted. Sjåføren ble ikke fysisk skadd, og blir fulgt opp av bedriften, opplyser administrerende direktør Ole Engebret Moe Haugen i Nettbuss. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag