19-åring omkom etter politijakt

Foto: Nicolai Eriksen (Avisa Nordland)

09.02.14 10:33

(Avisa Nordland) En 19-årig mann er omkommet etter en biljakt i Bodø natt til søndag.

Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt bekrefter den tragiske ulykken.

Tips om promillekjøring
Politiet fikk tips fra publikum om at en mann hadde forlatt en bopel og satt seg bak rattet i en bil etter at han hadde drukket alkohol.

- Klokka 01.34 fikk vi melding om en mulig promillekjøring i en konkret bil. Vi meldte dette til patruljene, og ba dem se etter bilen. Klokka 01.43 meldte en av patruljene at bilen var observert på Stormyra.

Stoppet - og kjørte videre

Vakthavende jurist Linda Gade Thronæs sier til an.no at politiet tok opp jakten på bilføreren og at de lyktes med å stoppe ham ved Stille Dal.

- Men da en av betjentene våre gikk ut for å snakke med ham, begynte han å kjøre videre ut av byen, sier Linda Gade Thronæs.

Omkom på stedet
Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson sier at politiet gjorde et nytt forsøk på å stoppe mannen.

- Vi hadde en patrulje på ved Statoil på Hunstad som forsøkte å stoppe bilen. Men vår tjenestemann måtte bare komme seg ut av veien da det ikke var noe som tydet på at sjåføren ville stoppe. På høyde med Europris på Mørkved kjørte bilen over i motsatt kjørefelt og ble truffet av et vogntog, som kom motsatt vei. Den minste bilen tok umiddelbart fyr, og da vår patrulje kommer fram, ble føreren av bilen bekreftet død, mens føreren av vogntoget ble sendt til legevakt for en sjekk, sier Ivar Bo Nilsson til an.no.

Har du bilder eller tips i saken? Kontakt oss på 75 50 50 50 eller på tips@an.no.

Riksvei 80 har vært stengt, og det er skiltet omkjøring.

Klokka 06.50 melder vakthavende jurist Linda Gade Thronæs at den omkomnes foreldre og søsken er informert om dødsfallet.

Venter med navn
Politiet kan ikke frigi navnet itl den omkomne ennå.

- Vi er avhengig av at absolutt alle pårørende er varslet, sier Thronæs til an.no, og fortsetter:

- Besteforeldrene har foreløpig ikke kunne blitt varslet. De skal få vite det på ordentlig vis, og ikke gjennom media.

Foto: Avisa Nordland

Spesialenheten på vei
Avisa Nordland har fått tips om at ulykken skal ha skjedd etter at ulykkesbilen kjørte over politiets spikermatte. Dette avviser Linda Gade Thronæs.

- Det har ikke vært noen spikermatte i veibanen. Patruljen på Hunstad hadde ikke spikermatte i bilen, sier Gade Thronæs.

Politiets spesialenhet er på vei til Bodø fra Oslo. De er koblet inn i saken av rutinemessige årsaker.

- De må gjøre etterforskning i saker dersom politiet er involvert i en hendelse hvor det oppstår spørsmål om hvorvidt politiet har opptrådt kritkikkverdig, sier Thronæs.

Spesialenheten skal blant annet snakke med de involverte tjenestemennene.

Spekulasjoner
Thronæs sier at hun har hørt spekulasjoner om at bilen til den omkomne 19-åringen kom over i feil kjørefelt idet politiet prøvde å stoppe den ved Statoil på Hunstad.

- Det er ikke riktig. Det er mange hundre meter fra der vi stod ved Statoil og til der ulykken skjedde ved Europris, sier politiadvokaten.

Det er foretatt avhør av føreren av vogntoget samt av vitner på stedet.

Natt til søndag var krimtekniker på stedet for å foreta åstedsundersøkelse. Ulykkesgruppa til Statens vegvesen deltar i arbeidet.

Ulykkeskommisjonen for tungtransport er også varslet.

Les flere saker fra Avisa Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag