*Nettavisen* Nyheter.

19-åring tiltalt for å ha drept katt

ALVORLIG: Dyrekrim-gruppa i Trondheim har etterforsket et kattedrap som skal ha skjedd i Trøndelag i august i år. Politiadvokat i Sør-Trøndelag politidistrikt, Tina Marielle Værnes, skal være aktor i saken som begynner i Sør-Trøndelag tingrett på mandag. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Skal ha brukt vold og drept en annens katt.

06.11.15 11:47

En 19 år gammel mann fra Trøndelag er tiltalt for å ha drept en annen manns katt i august i år.

- Han tok katten med inn i leiligheten sin, tok kvelertak på den, slik at den sprellet, gispet etter luft, fikk blå tunge og tisset på seg selv. Deretter knakk han nakken til katten helt bak, slik at den ble liggende på gulvet i kramper. Så skar han over kattens hals med en kniv, slik at den forblødde og/eller ble kvalt, står det i tiltalen tatt ut av Statsadvokatene i Trøndelag.

- Medførte dødsangst

For dette er mannen tiltalt for brudd på dyrevelferdslovens paragraf 37, som går på å uforsvarlig avlivning av dyr.

- Han avlivet katten på en måte som ikke er dyrevelferdsmessig forsvarlig, da den medførte unødvendig dødsangst, samt store smerter og smertefulle påkjenninger for katten, både forut for og ved dødstidspunktet, står det videre.

Les også: Sør-Trøndelag får landets første dyrepoliti

Erkjenner straffskyld

Mannen er også tiltalt for vold mot dyr, for å ha gjort skade på gjenstand som ikke tilhører ham selv, og for å ha vært i besittelse av barneporno.

19-åringens forsvarer, Terje Engebretsen, sier til Nettavisen at hans klient erkjenner straffskyld.

- Han erkjenner straffskyld. Men utover det vil jeg ikke si noe om hvordan han tar tiltalen. Det får vi ta på mandag.

Hva som er bakgrunnen for at mannen skal ha drept katten, vil advokaten ikke si noe om.

- Erkjenner han straffskyld for punktet som går på seksualiserte bilder av barn?

- Han har sagt det slik at hvis dette er straffbart etter norsk lov, så erkjenner han dette også.

19-åringen er nå vurdert som strafferettslig tilregnelig, og må møte i Sør-Trøndelag tingrett mandag. Det er satt av tre dager til saken.

Les også: Slik skal hun sørge for høyere straff for dyremishandling

- Alvorlig og spesiell

«Politiet anser saken som alvorlig og spesiell på bakgrunn av både hvordan dyret ble avlivet og på bakgrunn av den gjentakelsesfaren som foreligger når det gjelder lignende handlinger og voldshandlinger av alvorligere karakter», het det i en pressemelding fra Sør-Trøndelag politidistrikt da siktelsen mot mannen ble tatt ut.

Politiadvokat, Tina Marielle Værnes, ved dyrepolitiet i Sør-Trøndelag politidistrikt sa den gang til Nettavisen at opprettelsen av dyrekrim-gruppa har bidratt til at denne saken har blitt etterforsket skikkelig.

- Fordi vi har en dyrekrim-gruppe så kan vi prioritere saken på en bedre måte, og utnytte samarbeidet med mattilsynet for å belyse det dyrevelferdsmessige i saken, sier Værnes.

Les også: NOAH anmelder hundeeier for dyreplageri

Saken oppdateres!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.