RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

19 døde på jobb hittil i år

Oslo (NTB): 19 mennesker har mistet livet på jobb så langt i år. Brudd på arbeidsmiljøloven tar flere liv i året enn drap.

I gjennomsnitt er det en arbeidstaker i uka som ikke kommer hjem fra jobb, skriver Dagsavisen.

- Jeg mener Arbeidstilsynet må anmelde flere arbeidsgivere som setter arbeidstakernes liv og helse i fare. I dag anmeldes kun en brøkdel av de alvorlige tilfellene - stikk i strid med hva Direktoratet for Arbeidstilsynet selv har uttalt, sier Rune Bård Hansen, som har skrevet boka «Arbeidsmiljøkriminalitet»

Ifølge Arbeidstilsynet ble det i 2009 gitt 1.306 pålegg hvor det var fare for liv og helse på arbeidsplassen. 69 av sakene ble politianmeldt. Så langt i år er det gitt 406 pålegg, hvorav tre er anmeldt.

Hansen mener straffereaksjonene må skjerpes. Den strengeste straffen som er gitt for brudd på arbeidsmiljøloven, er 60 dagers ubetinget fengsel.

- Det er gitt mange høye bøter de siste årene, men fremdeles er de gjennomgående for lave. Bøtene må være så høye at overtredelser ikke vil lønne seg, sier Hansen som tror den høye terskelen for å gi streng straff i slike saker har kulturelle årsaker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere