RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

19 menn over 75 år sitter i norske fengsler

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Norges eldste fange er 86 år gammel og var i fjor blant 19 menn over 75 år som soner i norske fengsler. Flertallet av dem sitter inne for sedelighetsforbrytelser.

Oversikten, som VG har fått tilgang på, gjelder alle personer over 75 år som sonet i løpet av fjoråret. Kriminalomsorgen opplyser at det per i dag er 22 personer over 69 år som soner i fengsel.

Fellesnevner for oversikten over fjorårets fanger over 75 år er at samtlige er menn og norske statsborgere. Et flertall soner for sedelighetsforbrytelser. Resten er fengslet for fyllekjøring, økonomisk kriminalitet og tyveri.

– Det er tøft å være så gammel i et ellers ungt miljø, sier fengselsleder Marte Helness i Bodø fengsel.

Hun opplyser at de fleste innsatte der er i 20- og 30-årene og at eldre fanger derfor blir sosialt isolert.

– De aller fleste eldre oppfatter det som svært vanskelig å havne i fengsel og kan være engstelige for ikke å overleve oppholdet, sier Helness.

Assisterende fengselsleder Eirik Eriksen ved Mosjøen fengsel har tilsvarende erfaringer med eldre som soner i hans fengsel. De eldste fangene sitter mye alene på cellen, og mange av dem blir nervøse når de yngre innsatte begynner å krangle og bråke, forteller han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere