*Nettavisen* Nyheter.

19 og et halvt år for hasj- og heroinsmugler

Oslo (NTB): To nederlandske statsborgere er i Oslo tingrett dømt til henholdsvis 19 og et halvt år og 16 års fengsel for smugling av 11 kilo heroin og 2,4 tonn hasj til Norge.

De to, en 42-åring og en 51-åring, ble pågrepet i Nederland høsten 2006 og ble utlevert året etter. 42-åringen fikk den strengeste straffen på 19 og et halvt års fengsel. I tillegg til fengselsstraffen ble de også dømt til å betale henholdsvis 4,2 og 3,8 millioner kroner til statskassen som inndragning av fortjenesten de har hatt i forbindelse med narkotikasmuglingen.

Dommen er den siste i opprullingen av et stort nederlandsk narkotikakartell som Kripos har arbeidet med helt siden 2006. I en rekke rettssaker er mange personer, hovedsakelig av marokkansk opprinnelse, idømt strenge straffer i norske domstoler. Alle er utlevert fra utlandet, i hovedsak fra Nederland, og er blitt dømt i Norge. Ingen nordmenn er dømt som medlemmer av nettverket.

I juni i fjor ble den utpekte hovedmannen i ligaen, marokkaneren Mourad El Machouri (32), dømt til 21 års fengsel for å ha innført store mengder tunge narkotiske stoffer som heroin, kokain og amfetamin til Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.