RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

19 og et halvt år for hasj- og heroinsmugler

Oslo (NTB): To nederlandske statsborgere er i Oslo tingrett dømt til henholdsvis 19 og et halvt år og 16 års fengsel for smugling av 11 kilo heroin og 2,4 tonn hasj til Norge.

De to, en 42-åring og en 51-åring, ble pågrepet i Nederland høsten 2006 og ble utlevert året etter. 42-åringen fikk den strengeste straffen på 19 og et halvt års fengsel. I tillegg til fengselsstraffen ble de også dømt til å betale henholdsvis 4,2 og 3,8 millioner kroner til statskassen som inndragning av fortjenesten de har hatt i forbindelse med narkotikasmuglingen.

Dommen er den siste i opprullingen av et stort nederlandsk narkotikakartell som Kripos har arbeidet med helt siden 2006. I en rekke rettssaker er mange personer, hovedsakelig av marokkansk opprinnelse, idømt strenge straffer i norske domstoler. Alle er utlevert fra utlandet, i hovedsak fra Nederland, og er blitt dømt i Norge. Ingen nordmenn er dømt som medlemmer av nettverket.

I juni i fjor ble den utpekte hovedmannen i ligaen, marokkaneren Mourad El Machouri (32), dømt til 21 års fengsel for å ha innført store mengder tunge narkotiske stoffer som heroin, kokain og amfetamin til Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere