RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ragnhild Meland (Mediehuset Nettavisen)

19 overfallsvoldtekter anmeldt i Oslo i år

- Den typen atferd vil vi ikke ha, sier justisminister Knut Storberget.

Justisminister Knut Storberget har sett på kriminalstatistikken for Oslo politidistrikt, og opplyser at det så langt i år har blitt anmeldt 19 overfallsvoldtekter i Oslo, skriver Aftenposten.no .

- Jeg har akkurat sett på tallene for i år, og så langt har vi 19 overfallsvoldtekter i Oslo. Det skal slås tilbake. Den typen atferd vil vi ikke ha sier han til Aftenposten.no.

Torsdag la Politidirektoratet og Justisdepartementet fram kriminalstatistikken for årets første halvår torsdag. Statistikken viste blant annet at det har vært en kraftig økning i antall anmeldte voldtektssaker de siste årene. I løpet av de første seks månedene i 2011, ble det anmeldt 475 voldtekter. I første halvår i 2002, ble det anmeldt 257. Dette er en stigning på 85 prosent på ti år.

I statistikken fra politiet, er ikke overfallsvoldtekt en egen kategori, men Justisministeren har selv gått inn i materialet for å finne de konkrete tallene.

Les også: Kraftig økning i antall anmeldte voldtektssaker

Mørketall
Fungerende politidirektør, Vidar Refvik, understreker at det er store mørketall i statistikken når det gjelder voldtektssaker.

- Mer enn 80 prosent av voldtektene skjer i lukkede rom, hvor de involverte kjenner hverandre fra før, sier han.

-Klar ambisjon
Storberget understreker at det skal jobbes for å bli kvitt voldtektene.

Vi har en klar ambisjon om å gjennomføre handlingsplaner mot voldtektene. Først vil jeg nevne DNA-reformen, den er svært viktig for at man får tatt gjerningsmennene. I tillegg er det viktig at voldtektsmottakene evner og blir bedre til å sikre bevis, sier Storberget til Nettavisen

Ser på Stavanger
Justisministeren vil se på Stavanger for å bli kvitt overfallsvoldtektene i resten av landet.

Byen slet med mange voldtekter for noen år siden, med gjorde grep, og fikk voldtektssakene til å gå kraftig ned.

- Det er viktig å se på Stavanger og hva de har gjort. Der ble det jobbet mye mot innvandrermiljøene, drosjenæringen og skjenkestedene, sier han til Nettavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere