19 utenlandske turister omkom

Foto: STR (Afp)

En varmluftsballong med 20 turister om bord har gått i bakken i den egyptiske byen Luxor, ifølge statlig TV.

26.02.13 12:37

Ulykken ble meldt av kanalen Nile TV tirsdag morgen.

19 utenlandske turister omkom i ulykken, opplyser egyptiske myndigheter, melder nyhetsbyrået AP.

Ni kinesiske statsborgere fra Hongkong, fire japanere, to briter, to belgiere og to franskmenn er blant de omkomne.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at luftballongreiser blir forbudt i byen Luxor som følge av ulykken, melder nyhetsbyrået AFP.

- Eksploderte i 300 meters høyde
Offisielle kilder sier at det var en brann og en eksplosjon, og at luftballongen gikk rett i bakken i en sukkerrørsåker vest for byen Luxor, som ligger 510 kilometer sør for Kairo, ifølge AP.

- Det var 20 passasjerer om bord. Det var en eksplosjon, og 19 passasjerer omkom, sier en talsmann for selskapene som driver med luftballongturer i området, Ahmed Aboud, til Reuters.

Aboud forteller at ulykken var forårsaket av en gasseksplosjon i 300 meters høyde. Én passasjer og piloten overlevde ulykken.

I og rundt Luxor er det en rekke populære turistmål, deriblant Luxortempelet og Kongenes dal. Å se Luxor-området ovenfra i en luftballong er en populær aktivitet for folk som er på ferie i byen.

Ulykker med luftballonger
Også i fjor var det flere alvorlige ulykker med luftballonger rundt om i verden. I januar 2012 omkom elleve personer da en varmluftsballong eksploderte og styrtet på New Zealand.

I august samme år mistet fire mennesker livet og 28 personer ble skadd da en varmluftsballong tok fyr og havarerte sør for Slovenias hovedstad Ljubljana.

Den amerikanske fotografen Christopher Michel befant seg i en annen luftballong i nærheten da ulykken inntraff.

- Vi fløy over noen gamle ruiner. Like før vi landet i kornåkeren, så hørte jeg en eksplosjon og så røyk. Jeg tror det var ballongen rett bak min, sier han til BBC.

- I starten så skjønte jeg ikke helt hva som hadde skjedd. Det var først da vi landet at vi ble fortalt om omfanget, sier han.

- Folk hoppet ut av ballongen
Cherry Tohamy var om bord i en annen ballong, som var i ferd med å lande, da ulykken skjedde.

- Vår pilot fortalte oss at ballongen hadde truffet en høyspentledning og en sylinder om bord eksploderte, sier hun til BBC.

- Folk hoppet ut av ballongen fra en høyde som tilsvarer en syvetasjes høy bygning, sier hun.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.