*Nettavisen* Nyheter.

19.000 liter olje lekket ut i Akerselva

Oslo (NTB): En lekkasje under påfylling av fyringsolje førte onsdag til at 19.000 liter olje lekket ut i Akerselva fra Hafslunds varmesentral inne på sykehusområdet på Ullevål. Bellona varsler anmeldelse.

19.12.12 17:52

Lekkasjen ble oppdaget klokken 9.50 onsdag formiddag, nærmere to timer etter at påfyllingen av fyringsolje var ferdig. Oslo brann- og redningsetat, politiet, Vann- og avløpsetaten og Fylkesmannens miljøvernavdeling ble varslet.

- Midlertidige anslag tilsier at det er 19.000 liter med fyringsolje som lekket ut fra anlegget, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Hafslund, Johan Chr. Hovland.

Hafslund viser til at det nylig ble gjennomført arbeid på påfyllingsledningen. Det kan se ut som om lekkasjen har oppstått i denne delen av anlegget. Hovland sier Hafslund er svært bekymret og at selskapet gjør alt det kan for å rydde opp. I ettertid skal Hafslund evaluere hendelsen.

Miljøstiftelsen Bellona varsler politianmeldelse.

- Dette er en ny tragedie for Akerselva, og det jeg ser her representerer miljøkriminalitet. Vi kommer derfor til å politianmelde leverandørselskapet og kreve full gjennomgang av standard og rutiner ved dette og andre anlegg, sier Bellona-leder Frederic Hauge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.