RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

195 ansatte mister jobben flymotorbedrift

flymotor
flymotor Foto: Pratt & Whitney Norway Engine Center
Sist oppdatert:
Mister jobben etter flere år med store underskudd.

195 mister jobber når flymotorbedriften Pratt & Whitney Norway Engine Center stanser driften på Stavanger lufthavn Sola etter flere år med store underskudd.

Bare de siste fem årene har selskapet tapt 658 millioner kroner på virksomheten ved motorverkstedet, melder Stavanger Aftenblad.

I 2010 tapte bedriften 64 millioner kroner av en omsetning på 931 millioner kroner, ifølge talsmann Tore Svanes i det amerikanskeide selskapet.

Styret i selskapet besluttet fredag å innstille all virksomhet på Sola. Avviklingen skal skje gradvis fram mot sommeren, og det er ikke satt noen endelig dato for når verkstedet stenges. Motorverkstedet har spesialisert seg på vedlikehold og reparasjoner av jetmotorer.

Styret har lovet de ansatte å hjelpe dem med å finne nye jobber.

Amerikanerne kjøpte verkstedet av flyselskapet Braathens for tolv år siden. Det er stor konkurranse i markedet for vedlikehold av jetmotorer, og heller ikke den forrige eieren klarte å drive bedriften med gevinst, ifølge Aftenbladet. Siden oppkjøpet er antall ansatte blitt nesten doblet som følge av økt antall ordrer, uten at lønnsomheten gikk opp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere