Gå til sidens hovedinnhold

2,4 mill. ekstra til sexkamp

Politiet får 2,4 millioner kroner ekstra for å følge opp forbudet mot sexkjøp, mot å levere konkrete planer.

Oslo (NTB): - Øremerkede midler er ganske uvanlig nå til dags. Det er et tydelig signal om at politikerne forventer ekstra innsats, sier fungerende direktør Erling Børstad i politifagavdelingen i Politidirektoratet (POD) til Bergens Tidende.

Justisdepartementet har bedt POD følge med på at politiet lager «strategier og tiltak» for å følge opp sexkjøpsforbudet. Som en stimulans til å få i gang planarbeidet, har POD nylig fordelt 2,4 millioner øremerkede kroner til fem av politidistriktene:

Oslo politidistrikt får mest med 1,1 millioner kroner. Deretter følger Hordaland politidistrikt som får en halv million kroner. Rogaland får 400.000 kroner, Sør-Trøndelag 250.000 kroner og Agder 150.000 kroner.

POD varsler at de nå vil følge nøye med på hva politidistriktene får til.

- Om innsatsen er vellykket eller ikke, må nødvendigvis måles opp mot hvor mange sexkunder som er bøtelagt og reduksjonen i den totale aktiviteten på sexmarkedet, sier Børstad.

BT har de siste dagene fortalt at sexhandelen så å si er tilbake til gammelt nivå på gata i Bergen fire måneder etter at forbudet mot sexkjøp ble innført, mens gateprostitusjonen i Oslo er redusert med 90 prosent.

POD-direktøren har følgende kommentar til forskjellene:

- Det vil alltid være forskjell på kriminalitetsbildet i Oslo og de andre norske byene. Prostitusjonsproblemet i Bergen er marginalt sammenlignet med Oslo. (©NTB)

Kommentarer til denne saken