*Nettavisen* Nyheter.

2 år gammel gutt funnet død

Foto: JARL M. ANDERSEN (Sarpsborg Arbeiderblad)

Funnet av dykkere i Glomma.

21.09.09 06:38

Hundepatruljer og dykkere fra brannvesenet deltok søndag ettermiddag i søket etter et to år gammelt barn i Sarpsborg som ble meldt savnet klokken 15.53, melder sa.no.

2-åringen var sammen med sin familie i et selskap på en adresse like ved Glomma, da foreldrene oppdaget at barnet var borte.

Gutten ble funnet av dykkere i vannet klokken 18.03, på den andre siden av gata fra der han ble meldt savnet fra.

- Gutten er funnet omkommet. Det ble forsøkt gjenopplivning, men det ble avsluttet etter en stund, sier operasjonsleder Paul Horne ved Østfold politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge sa.no ble 2-åringen tatt opp på land av dykkere og tatt med inn i en ventende ambulanse.

- Bistand fra kriseteam
Foreldrene får nå bistand fra et kriseteam i Sarpsborg kommune.

- Foreldrene blir tatt hånd om av helsepersonell, og vi har iverksatt krisehåndteringsgruppe for å ta oss av de pårørende, sier Horne.

Varmesøkende kamera
Gutten er av irakisk opprinnelse, ifølge politiet.

- Det er en 2 år gammel gutt som er savnet. Han har vært på besøk med familien sin på en adresse rett ved Glomma, sa Horne til Nettavisen ved 17-tiden.

- Vi er i ferd med å foreta søk med hunder i nærområdet. Brannvesenet er med i søk med dykkere i vannkanten, og vi har engasjert et Sea King redningshelikopter som søker med et varmesøkende kamera fra lufta, sa Horne.

Eiendommen som familien var på, ligger rett ved Pæddekummen i Glomma.

- Vi har tenkt å få ut Røde kors-mannskaper etterhvert, men de er bare forhåndsvarslet foreløpig. Først skal vi søke med det varmesøkende kameraet, sa operasjonslederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.