RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2-åringer kan bli stresset

Stress kan påvirke hvem som helst- selv barn ned i 2-årsalderen.

(SIDE2): Stress kan ramme hvem som helst. Et to år gammelt barn kan for eksempel bli bekymret fordi foreldrene ikke er nok tilstede.

På førskolen er det å bli skilt fra foreldrene den største årsaken til engstelse, skriver KidsHealth.org.

Når barnet blir eldre er det akademiske og det å tilpasse seg sosialt hovedårsakene til å utvikle stress. Foreldre som forventer for mye av barna eller pålegger dem til å drive med for mange aktiviteter kan også føre til unødvendig stress og frustrasjon.

Eksperter mener mange barn i dag driver med for mange aktiviteter og får ikke tid til å leke kreativt eller slappe av etter skolen.

Barnets stressnivå kan bli forsterket av mer enn av hva som skjer i hans eller hennes eget liv. Hvis barnet hører om foreldrenes økonomiske problemer, om trøbbel på jobben, eller ser uroligheter på TV kan dette gi en negativ effekt. Barnet plukker opp foreldrenes bekymringer og begynner selv å engste seg.

Tegn på stress kan blant annet være humørsvingninger, søvnproblemer, konsentrasjonsproblemer eller sengevæting.

For yngre kan tegnene være at barnet begynner med nye uvaner som å plukke nese og tvinne hår. Eldre barn kan begynne å lyve eller gjøre opprør.

Les mer om helse, trening og velvære her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere