RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock

20 år gammelt egg ble baby

Sist oppdatert:
Et befruktet egg som ble frosset ned for 20 år siden ble nylig en velskapt baby.

(SIDE2:) Det er foreløpig det lengste et beruktet egg har vært nedfrosset før det er blitt til en velskapt baby, skriver The Daily Mail.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Forsøkt i 10 år
Nylig fødte en 42 år gammel amerikansk kvinne babyen. Kvinnen og hennes mann hadde forsøkt assistert befruktning i 10 år uten vellykket resultat.

Egget ble donert av et par som selv klarte å få barn ved assistert befruktning for 20 år siden og valgte å donere bort fire ekstra egg for at andre par som opplever infertilitet skulle få oppleve samme lykke som dem. Kvinnen som mottok egget gikk derfor gravid med barnet, liknende det en surrogatmor vil gjøre.

Doktor Sergio Oehninger, leder for Jones Institute for Reproductive Medicine på medisinsk fakultet i Eastern Virginia sier at paret fikk det andre parets fire egg. Kun to overlevde opptiningen, og av disse to fikk altså paret en velskapt sønn.

Kan overleve lenge
Oehninger har ledet et studium som konkluderer med at en kvinnes nedfrossede egg kan overleve i mange år, noen mener så lenge som 40 år.

Tidligere er det kjent at en kvinne fikk barn etter å ha sine egne egg frosset ned i 13 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere