(Nettavisen/Østlendingen) Politiet fikk melding om hendelsen søndag 2. januar rundt klokken 02.00. Tre personer ble utsatt for vold på en privat adresse i Vingelen og en av de tre personene, en 20 år gammel mann, ble tatt med av de mistenkte.

Mandag ettermiddag bekrefter Hartz også til VG at mannen fra Tolga ble skutt mens han var bortført.

– Ja, nå har det kommet fram i nyhetene om at det skal være avfyrt skudd, og det kan jeg bekrefte, sier han til avisen.

NRK og TV 2 har tidligere sitert anonyme kilder på den samme opplysningen. Han skal derimot ikke være alvorlig skadd av dette. Det var minst to gjerningsmenn som tok seg inn i boligen, hvor skuddene ble avfyrt.

Søndag kveld tok 20-åringen kontakt med sine pårørende om at han var frigitt av gjerningspersonene.

– Helsetilstanden hans er stabil og han har det etter omstendighetene greit. Han har fått oppfølging av helsevesenet og vil følges opp videre, sier politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland til Nettavisen.

Vært på sykehus

Advokat Helge Hartz er oppnevnt som bistandsadvokat for den fornærmede 20-åringen.

– Dette er en mye mer alvorlig sak enn det som er kommet fram, sier Hartz, uten å ville utdype dette noe mer.

Han opplyser at 20-åringen har vært på sykehus til undersøkelse.

Video fra Østlendingen:

Politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland og krimsjef Roger Næss kommenterer voldshendelsen i Tolga.

– Han er etter forholdene i ok fysisk form. Psykisk er det han har opplevd veldig traumatiserende. Det har vært en veldig stor påkjenning, sier Hartz til Østlendingen.

Hartz sier han er bistandsadvokat for 20-åringen og hans foreldre. Foreldrene ble sendt til helsesjekk natt til søndag, men kom fra det uten større skader.

Etter det Nettavisen erfarer ble 20-åringen kidnappet fra foreldrenes hjem i Vingelen.

– Jeg har hatt en veldig kort samtale med foreldrene på telefon. Vi har avtalt å snakkes mer senere i dag, men dette har selvfølgelig gått veldig inn på de, sier Hartz til Nettavisen.

Heller ikke Hartz ønsker å si noe rundt omstendighetene da 20-åringen ble sluppet fri og selv tok kontakt med de pårørende.

Ikke avhørt

Politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland sier det ikke er gjennomført avhør av 20-åringen ennå.

– På grunn av omstendighetene og tilstanden hans har ikke dette vært mulig, men vi har pratet med ham, sier Ekeland.

Ekeland ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags relasjon de tre ofrene har, både av hensyn til etterforskningen, men også av hensyn til de involverte.

– Vi leter fortsatt etter minst to gjerningspersoner. Vi ønsker ikke å si noe mer om hvem eller hvor mange vi leter etter av hensyn til etterforskningen, sier Ekeland til Nettavisen.

20-åringen ble funnet i Norge. Politiet jobber nå for fullt med å avklare hendelsesforløpet.

– De to andre ofrene har det etter omstendighetene greit. Vi ønsker ikke å gi noe informasjon om hvordan 20-åringen tok kontakt med de pårørende eller hvor han var da han tok kontakt, sier Ekeland til Nettavisen.