*Nettavisen* Nyheter.

20-åring pågrepet for bombetrussel i Fredrikstad

Sperret av sentrum: Tungt bevæpnet politi sperret av sentrumsgatene etter bombetrusselen onsdag. Nå er mannen som sto bak trusselen tatt. Foto: Hege Mølnvik/Fredriksstad Blad

En 20 år gammel mann har i avhør erkjent å ha stått bak bombetrusselen mot Quality Hotell i Fredrikstad onsdag ettermiddag.

09.10.15 21:42

FREDRIKSTAD (Fredriksstad Blad): Det bekrefter krimsjef i Fredrikstad, Rune Albertsen, overfor Fredriksstad Blad.

– Vi pågrep mannen sent torsdag kveld, og han erkjente i avhøret å ha stått bak trusselen mot hotellet, sier Albertsen.

Bosatt i Fredrikstad

20-åringen er bosatt i Fredrikstad og ble pågrepet i sitt eget hjem. Han har i avhør forklart at han hadde personlig motiv for å ringe inn trusselen.

– Dette er en mann med personlige problemer. Han har erkjent de faktiske forhold, og forklaringen hans stemmer godt overens med opplysningene vi sitter på, sier Albertsen.

Løslatt etter avhør

Det var onsdag ettermiddag at 20-åringen ringte inn terrortrusselen mot Quality Hotell i sentrum. Hotellet og nærliggende bygg ble raskt evakuert og store deler av sentrum ble sperret av i flere timer. Samtidig ble en bombegruppe fra Oslo tilkalt. Aksjonen ble avsluttet etter drøyt fire timer.

– Hvorfor velger dere å løslate en mann som står bak en så alvorlig forbrytelse?

– Vi mener at det ikke er fare for bevisforspillelse eller gjentakelsesfare. Etter nøye vurdering fant vi det ikke hensiktsmessig å fengsle mannen, sier Albertse til Fredriksstad Blad.

– Skjønner du at løslatelsen kan være i strid med folks rettsoppfatning?

– Det er et aspekt vi tar hensyn til. Men veid opp mot andre krav så valgte vi i denne saken å løslate mannen, sier Albertsen.

Gjenkjent på lydopptak

Mannen ble tatt etter det Albertsen kaller god lokalkunnskap blant politiet.

– Han var en av de aktuelle kandidatene vi valgte å se nøyere på, og siden vi satt på lydopptak av vedkommende så ble det mer og mer tydelig at denne personen sto bak trusselen. Det gikk ikke lang tid før han erkjente forholdene, sier Albertsen.

Mannen har ikke tilknytning til andre kriminelle miljøer.

– Han har ingen tilknytning til terror eller andre kriminelle miljøer, og trusselen var ment for å skremme. Noe mer ønsker vi ikke å si om detaljene rundt mannen, sier han.

Les flere artikler hos Fredriksstad Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag