20-åring siktet for overgrep mot 48 jenter

Politiet har utvidet overgrepssiktelsen mot en 20-årig mann fra Gudbrandsdalen.

16.05.14 16:22

Mannen ble i fjor høst siktet for overgrep mot minst 30 jenter over en periode på to år. Siktelsen er nå utvidet, og den omfatter overgrep mot til sammen 48 jenter, skriver VG.

Bortimot 20 av jentene skal ha vært under 16 år på overgrepstidspunktet.

Delvis innrømmelse
– Han er kjent med at det kommer en ny siktelse som vil gjelde flere jenter, og han vil erkjenne mange av forholdene, sier advokat Kåre Lund, som er forsvarer for mannen.

Politiet mener mannen lurte jenter til å kle av seg foran webkamera, men minst 15 av tilfellene skal dreie seg om seksuell omgang med mindreårige. Den yngste jenta skal ha vært tolv år.

Opp mot 20 jenter skal ha blitt smittet av kjønnssykdom på grunn av overgrepene, ifølge VG. Politiet mener mannen visste at han var smittet av kjønnssykdommen, men likevel unnlot å bruke kondom. Dette er straffeskjerpende, og Lund bekrefter at dette «har vært et tema».

Ekskjæreste fant filmer
Overgrepene skal ha foregått fra 2011 og fram til 2013. Det var en 18 år gammel ekskjæreste av siktede som gikk til politiet sist høst etter at hun fant 60 seksualiserte filmer av unge jenter på mannens datamaskin. Politiet har også beslaglagt en rekke nakenbiler, og flere av de fornærmede i saken har blitt identifisert på bakgrunn av dette materialet.

Politiet varslet i desember i fjor at siktelsen trolig ville bli utvidet.

Saken blir trolig oversendt statsadvokaten for påtaleavgjørelse i slutten av mai. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.