Gå til sidens hovedinnhold

20-åring siktet for skyting mot politiet i Hedmark

Våler i Solør (NTB): En politipatrulje i Hedmark ble fredag kveld beskutt fra en bil som ikke ville stanse for kontroll. Politijakten ble først avsluttet da en politibil kjørte inn i bilen og en 20-åring ble pågrepet.

Ifølge en pressemelding fra politiet i Hedmark er mannen siktet for trusler mot politiet. Mannen, som er fra Åsnes, er kjent for politiet fra før, og siktelsen kan senere bli utvidet.

To jenter er i tillegg tatt inn til politiet og avhøres som vitner, og politiet vil ikke utelukke at flere kan bli hentet inn til avhør.

Politiet opplyser at episoden startet da en bil unnlot å stanse i en politikontroll ved Haslemoen i Hedmark. Politiet fulgte etter oppover fylkesvei 210 uten at bilen, en mørk BMW, gjorde tegn til å ville stanse.

Ved Braskereidfoss i Våler kommune meldte politipatruljen at det ble skutt mot dem fra bilen de fulgte. Flere patruljer kom til for å bistå, i tillegg til politihelikopteret.

Patruljene fulgte etter bilen i god avstand, og i området ved Snålroa i Åsnes kommune ble bilen stanset ved at en av patruljene kjørte inn i den. Mannen overga seg til politiet rundt klokka 2030 etter at han ble truet med våpen. Ingen ble fysisk skadd i hendelsen. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar