20-åring tiltalt for overgrep mot 46 jenter

12.09.14 19:43

En 20 år gammel mann fra Gudbrandsdalen er tiltalt for å ha voldtatt to 14 år gamle jenter, hatt seksuell omgang med barn under lavalderen og for å ha smittet jenter med kjønnssykdommer.

Totalt er mannen tiltalt for 84 lovbrudd, skriver Lillehammer Byavis.

20-åringen er tiltalt for å ha tvunget to 14 år gamle jenter til samleie, og også for i to tilfeller hatt samleie med to jenter under den seksuelle lavalderen.

Tiltalen omfatter tilfeller hvor mannen har smittet jenter med kjønnssykdommen klamydia, en sykdom som han visste at han hadde. I tillegg skal han ved flere tilfeller fått unge jenter til å ta bilder eller filme seg selv nakne eller i seksuelle situasjoner, ifølge NRK.

Nekter for voldtekt
Mannen ble i fjor høst siktet for overgrep mot minst 30 jenter over en periode på to år, men siktelsen ble utvidet i mai.

20-åringens advokat sier tiltalen ble forkynt for mannen fredag.

– I politiavhør har han tilstått seksuell omgang med flere jenter under den seksuelle lavalderen, men ikke at han har vært voldelig eller truende, altså ikke voldtekt, sier advokat Kåre Lund til NTB.

Han ønsker ikke å kommentere tiltalen og omstendighetene rundt saken ytterligere.

– Vi har vært gjennom mange av punktene, og han er kjent med de fleste, men nå skal vi gå mer grundig gjennom tiltalen, sier Lund.

– 46 ulike historier
Bistandsadvokaten til de fornærmede jentene sier det er noen likhetstrekk i hvordan tiltalte har gått fram.

– Men ellers er det svært ulike historier det er snakk om, sier bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal til NRK.

Hjortdal vil ikke si så mye om hvordan jentene kom i kontakt med mannen. Hun forteller at hun fremover skal ha kontakt med jentene og forberede flere av dem på at de skal møte i retten.

– I tillegg blir det å fremme erstatningskrav for de av jentene som har krav på det, sier Hjortdal.

Lagret filmer og bilder
Saken skal ha blitt kjent da en 18 år gammel ekskjæreste av tiltalte gikk til politiet sist høst. Hun hadde da funnet 60 seksualiserte filmer av unge jenter på mannens datamaskin. Politiet har også beslaglagt en rekke nakenbiler. Flere av jentene meldte seg selv etter at saken ble kjent, og flere av de fornærmede i saken har blitt identifisert av politiet på bakgrunn av det lagrede materialet.

Mannen skal ha forgrepet seg på jentene fra han selv var 17 til han var 19 år gammel.

Rettssaken mot mannen starter i Sør-Gudbrandsdal tingrett i oktober. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.