Sylvi Listhaug meldte tirsdag morgen at hun trekker seg som justisminister etter det omfattende bråket de siste to ukene.

Les også: Sylvi Listhaug går av som justisminister

Og interessen rundt sakskomplekset rundt Listhaug har skapt en interesse i særklasse.

20 av 20 saker

Ifølge oversikten til StoryBoard, som holder styr på de mest populære sakene i sosiale medier, var samtlige av de 20 mest populære sakene om Listhaug og debatten rundt henne.

Fire timer etter at justisministeren meldte sin overgang, var det en god blanding av rene faktaskaer om justisministerens avgang, og saker som i større eller mindre grad beskriver hver side av debatten - samt saken om at Arbeiderpartiet-leder Jonas Gahr Støre har blitt drapstruet.

At et enkelt sakskompleks tar hele denne topplisten er svært uvanlig.

Klart mest populær på sosiale medier.

Mens debatten har stått på som hardest den siste uka, Sylvi Listhaug befestet sin posisjon som landets klart mest populære politiker på Facebook.

De kalde faktaene for uken hvor det stormet som mest, fra den 12.mars til og med den 18.mars viser at hennes offisielle Facebook-side knuste all motstand. Nærmest var hennes partifelle Siv Jensen, men det var likevel svært langt opp til Sylvi Listhaug.

Sylvi hadde en interaksjonsrate på 21,8 prosent. Dette er en utregning av antall interaksjoner på hennes post mot antall likes på siden (som for øvrig er 151 000, noe som er mindre enn for eksempel Erna Solberg og Jonas Gahr Støre).

Topp 5 for politikere sist uke var:

1. Sylvi Listhaug 126 361
2. Siv Jensen 50 546
3. Kjetil Solvik-Olsen 24 589
4. Jonas Gahr Støre 21 696
5. Audun Lysbakken 18 508