Gå til sidens hovedinnhold

20 ble nektet å kjøre videre: – Vogntoget hadde syv sommerdekk og sjåføren manglet kompetanse

Uteseksjonen til Statens vegvesen har gjennomført kontroller på grenseovergangene i Nord-Norge. Resultatet fra torsdag til søndag ble 20 kjøreforbud.

(iFinnmark): Syv av kjøreforbudene ble ilagt søndag kveld på E8 Kilpisjärvi. Grunnen var dekkutrusting som ikke var egnet på is/snødekke. Totalt ble 41 kontrollert ved Kilpisjärvi.

På E6 ved Samelandsbrua i Tana ble ytterligere 26 store kjøretøy kontrollert søndag. Fire ble ilagt bruksforbud. To av disse for dekk som ikke var egnet for snø- og isdekke. De to andre kjøreforbudene ble ilagt på grunn av sikthindring i frontrute og utgått kalibrering av digital fartsskriver.

Torsdag og fredag ble det i tillegg kontrollert 26 kjøretøy ved grensen i Neiden. Syv av dem ble ilagt kjøreforbud på grunn av dekk som ikke var egnet for vinterføret.

Sjåfører som fakter gods eller persontrafikk må i tillegg til førerkort, også ha gjennomført kursing i yrkessjåførkompetanse (YKS). På et utenlandsk kjøretøy manglet sjåføren slik opplæring. I tillegg hadde vogntoget sju sommerdekk på.

Det ble videre ilagt to kjøreforbud på grunn av fartsskriver som ikke var kalibrert.

Les flere saker fra iFinnmark her!

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut