20 ble nektet å kjøre videre: – Vogntoget hadde syv sommerdekk og sjåføren manglet kompetanse

BRUKSFORBUD: Denne lastebilen var en av mange som fikk bruksforbud søndag. Det er ikke det aktuelle kjøretøyet med syv sommerdekk.

BRUKSFORBUD: Denne lastebilen var en av mange som fikk bruksforbud søndag. Det er ikke det aktuelle kjøretøyet med syv sommerdekk. Foto: Statens Vegvesen

Uteseksjonen til Statens vegvesen har gjennomført kontroller på grenseovergangene i Nord-Norge. Resultatet fra torsdag til søndag ble 20 kjøreforbud.

11.02.19 09:37

(iFinnmark): Syv av kjøreforbudene ble ilagt søndag kveld på E8 Kilpisjärvi. Grunnen var dekkutrusting som ikke var egnet på is/snødekke. Totalt ble 41 kontrollert ved Kilpisjärvi.

På E6 ved Samelandsbrua i Tana ble ytterligere 26 store kjøretøy kontrollert søndag. Fire ble ilagt bruksforbud. To av disse for dekk som ikke var egnet for snø- og isdekke. De to andre kjøreforbudene ble ilagt på grunn av sikthindring i frontrute og utgått kalibrering av digital fartsskriver.

Torsdag og fredag ble det i tillegg kontrollert 26 kjøretøy ved grensen i Neiden. Syv av dem ble ilagt kjøreforbud på grunn av dekk som ikke var egnet for vinterføret.

Sjåfører som fakter gods eller persontrafikk må i tillegg til førerkort, også ha gjennomført kursing i yrkessjåførkompetanse (YKS). På et utenlandsk kjøretøy manglet sjåføren slik opplæring. I tillegg hadde vogntoget sju sommerdekk på.

Det ble videre ilagt to kjøreforbud på grunn av fartsskriver som ikke var kalibrert.

Les flere saker fra iFinnmark her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag