*Nettavisen* Nyheter.

20 boenheter evakueres etter snøskred

JOBBER PÅ SPRENG: Hjelpemannskaper jobber i området der et snøskredet har truffet flere hus i Longyearbyen. Folk bes melde seg med spader. Foto: Tipser / NTB scanpix

Sysselmannen på Svalbard vil ikke overlate noe til tilfeldighetene. Skredgruppen fra Troms bidrar med lavinehunder.

19.12.15 15:44

Ti hus ble truffet av et snøskred rundt klokken 10.30 lørdag formiddag. Sysselmannen har besluttet at 20 boenheter skal evakueres på grunn av mulig skredfare.

- Beboerne i nærheten av husene som ble truffet av skredet blir evakuert til kulturhuset i Longyearbyen. Det er snakk om 20 boenheter og vi gjør dette for å være på den sikre siden, forteller Eva Therese Jenssen, kommunikasjonsrådgiver hos Sysselmannen på Svalbard til Nettavisen.

Les også: Minst to barn skal være skadet i skredet.

Her kan du tipse Nettavisens redaksjon på mail, eller ring 02060.

Skredgruppe på vei med lavinehunder

- De rammede blir tatt hånd om av profesjonelt personell på det evakueringssenteret på kulturhuset. Det er kriseberedskap i samarbeid med sykehuset, forteller hun.

Vitne til Nettavisen: - Hele huset flyttet seg 20 meter, jeg skjelver fortsatt i hele kroppen

Det er ennå ikke anmodet bistand fra fastlands-Norge, men legehjelp og lavinehunder er på vei, og blir fraktet i fly av Norwegian.

- Det kommer to legeteam fra sykehuset i Tromsø, i tillegg er skredgruppen i Troms på vei med lavinehunder, forteller Jenssen.

I og med at det er siste helg før jul er mange av beboerne dratt på juleferie. På skredstedet jobbes det på spreng med letearbeid.

- Det er over hundre personer i sving, og alle jobber alt de kan. De graver og gjennomsøker husene, forteller Jenssen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.