RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 boenheter evakueres etter snøskred


JOBBER PÅ SPRENG: Hjelpemannskaper jobber i området der et snøskredet har truffet flere hus i Longyearbyen. Folk bes melde seg med spader.
JOBBER PÅ SPRENG: Hjelpemannskaper jobber i området der et snøskredet har truffet flere hus i Longyearbyen. Folk bes melde seg med spader. Foto: Tipser / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Sysselmannen på Svalbard vil ikke overlate noe til tilfeldighetene. Skredgruppen fra Troms bidrar med lavinehunder.

Ti hus ble truffet av et snøskred rundt klokken 10.30 lørdag formiddag. Sysselmannen har besluttet at 20 boenheter skal evakueres på grunn av mulig skredfare.

- Beboerne i nærheten av husene som ble truffet av skredet blir evakuert til kulturhuset i Longyearbyen. Det er snakk om 20 boenheter og vi gjør dette for å være på den sikre siden, forteller Eva Therese Jenssen, kommunikasjonsrådgiver hos Sysselmannen på Svalbard til Nettavisen.

Les også: Minst to barn skal være skadet i skredet.

Her kan du tipse Nettavisens redaksjon på mail, eller ring 02060.

Skredgruppe på vei med lavinehunder

- De rammede blir tatt hånd om av profesjonelt personell på det evakueringssenteret på kulturhuset. Det er kriseberedskap i samarbeid med sykehuset, forteller hun.

Vitne til Nettavisen: - Hele huset flyttet seg 20 meter, jeg skjelver fortsatt i hele kroppen 

Det er ennå ikke anmodet bistand fra fastlands-Norge, men legehjelp og lavinehunder er på vei, og blir fraktet i fly av Norwegian.

- Det kommer to legeteam fra sykehuset i Tromsø, i tillegg er skredgruppen i Troms på vei med lavinehunder, forteller Jenssen.

I og med at det er siste helg før jul er mange av beboerne dratt på juleferie. På skredstedet jobbes det på spreng med letearbeid.

- Det er over hundre personer i sving, og alle jobber alt de kan. De graver og gjennomsøker husene, forteller Jenssen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere