RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 centimeter snø på vei

SNØ: Lørdag er det ventet vanskelige kjøreforhold i Buskerud på grunn av vind og snø.
SNØ: Lørdag er det ventet vanskelige kjøreforhold i Buskerud på grunn av vind og snø. Foto: Arkivfoto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lørdag kan det komme opp mot 20 centimeter snø i Drammen og omegn. På fjellet er det ventet liten storm.

Meteorologisk institutt sendte fredag morgen ut OBS-varsel for tre fylker, deriblant Buskerud, med advarsel om vanskelige kjøreforhold på grunn av vind og snø lørdag. Det skriver Drammens Tidende.

En kraftig front på vei mot Østlandet vil gi nedbør i form av snø store deler av lørdagen. Ferske prognoser viser at det kan komme opp mot 20 centimeter snø enkelte plasser, som i Drammen og Oslo.

– Det kan komme litt nedbør i dag også. Akkurat nå er det en del nedbør i Agder, Telemark og deler av Vestfold. Det er mulig dette været vil trekke nordover mot Buskerud og Drammen, forteller statsmeteorolog Mariann Foss.

Liten storm

Hun oppfordrer bilister til å avpasse farten etter forholdene, og om mulig, unngå å kjøre over fjellovergangene.

– På fjellet vil det bli mye vind, vestlig liten storm og 22 m/s. Vi kan også vente oss en liten vindøkning i lavlandet lørdag. For Drammen sin del betyr det frisk bris og 10-12 m/s, forteller Foss.

Nedbøren er ventet å avta søndag morgen, og da vil det bli oppholdsvær. Gradene vil derimot holde seg stabile og på minussiden.

– Slik prognosene ser ut nå vil det fortsette å være kaldt til midten av neste uke. Noe særlig med nedbør blir det nok neppe. Lengre frem i tid er det vanskelig å si noe om, sier meteorologen.

Høy vannstand

Drammens Tidende skrev tidligere denne uken at vannstanden i Drammen er ventet å bli en meter høyere enn normalt lørdag, altså 174 centimeter over sjøkartnull.

Ferske prognoser fredag viser imidlertid at vannstanden trolig blir høyest søndag.

Les flere saker fra Drammens Tidende her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere