RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PATRIK STOLLARZ (AFP)

20 døde etter Love Parade

Sist oppdatert:
21-åring døde av skadene mandag kveld.

Siste offer etter ulykken under den tyske festivalen lørdag, var en 21 år gammel kvinne. Skadene hun pådro seg var fatale etter at det oppsto et enormt trykk av mennesker i en tunnel ved en av inngangene til festivalområdet. Tusenvis av mennesker ville inn, men kapasiteten var allerede sprengt.

Dermed har dødstallet mandag økt til 20 personer etter tragedien under teknofesten Love Parade i Duisburg. Det melder nyhetsbyrået DPA.

Ifølge politiet er fortsatt 42 personer under behandling på sykehus, men deres tilstand betegnes ikke som kritisk.

Les også: Kriminaletterforskning av festivaltragedien

Tar ansvar - får politibeskyttelse

Duisburgs ordfører sier han er forberedt på å ta personlig ansvar for tragedien når etterforskningen er avsluttet, men allerede nå utsettes han for voldsom kritikk. Ordfører Adolf Sauerland er allerede blitt utpekt som ansvarlig av mange lokale innbyggere i byen.

«Selv om påtalemyndigheten fortsetter sin etterforskning, er det klart at Duisburgs myndigheter har feilet fullstendig», skriver lokalavisa Neue Rhein Zeitung på lederplass mandag.

I helgen ble Sauerland både skjelt ut og fysisk angrepet da han viste seg offentlig under en minnehøytidelighet. Sørgende buet, skjellsordene haglet, og en mann kastet søppel mot ham og traff jakka hans, skriver tabloidavisen Bild. Livvakter reddet ham unna folkemengden, og nå sørger politiet for ordførerens sikkerhet.

- Aldri mer

Love Parade hadde bare tillatelse til å slippe inn 250.000 personer, og ikke de 1,4 millioner deltakerne som arrangørene sier var der, skriver nyhetsmagasinet Der Spiegel. Myndighetene i Duisburg skal også ha blitt advart om at byen ikke hadde kapasitet til å arrangere Love Parade, som er blant de største festivalene i Europa.

Den tyske teknofesten startet i Berlin og har siden 1989 vært arrangert i flere tyske byer. Love Parade er det største dansearrangement i verden, ifølge Wikipedia.

Love Parade GmbH ved Rainer Schanik har meddelt at Love Parade ikke vil bli arrangert igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere