RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 døde i bussulykke i Russland

Foto: Reuters/SERGEI KARPUKHIN (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Passasjerbussen ble delt i to, og 20 døde og 25 ble skadd da en lastebil ifølge politiet kjørte inn i en buss utenfor Moskva lørdag.

En video av kollisjonen, tatt av et øyenvitne, ble sendt på statlig fjernsyn. Videoen viser det kraftige smellet da den grønne og hvite passasjerbussen bokstavelig talt ble delt i to.

Bussen frakter passasjerer mellom Podolsk og Zhokhovo i Moskva-området. Mer enn 230 redningsarbeidere, 30 ambulanser og to helikoptre deltok i redningsaksjonen.

Den foreløpige etterforskningen tyder på at bussjåføren kan lastes for ulykken. Han er tidligere dette året blitt bøtelagt seks ganger for brudd på trafikkreglene.

Det omkommer hvert år flere mennesker i trafikkulykker i Russland enn i de fleste vestlige land. Ifølge offisielle tall døde det i fjor 28.000 mennesker i trafikkulykker i Russland, mens mer enn 258.000 ble skadd. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere