RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 drept av antatte islamister i Nigeria

20 personer ble onsdag skutt og drept på en vei utenfor en landsby i delstaten Borno nordøst i Nigeria, ifølge lokale kilder. Det antas at islamistgruppen Boko Haram står bak angrepet.

To lokale beboere sier ifølge nyhetsbyrået AFP at Boko Haram-krigere utførte angrepet mens de flyktet fra en militæroffensiv i en av deres egne leirer i delstaten. De skal ha åpnet ild mot fire biler og drept alle de 20 passasjerene.

– Vi har fått informasjon om et angrep fra Boko Haram-krigere mot fire biler nær landsbyen Jingalta, der de drepte alle de 20 personene i kjøretøyene før de tente på bilene, sier Babakura Kolo, som er medlem av en lokal borgerverngruppe som bistår militæret i kampen mot Boko Haram.

Angrepet skjedde rundt 70 kilometer nord for delstatshovedstaden Maiduguri. Borno er Boko Harams kjerneområde, og ekstremistgruppen har forsøkt å etablere en egen stat i denne delen av Nigeria siden 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere