*Nettavisen* Nyheter.

20 drept i bilbombeangrep i Syria

Damaskus (NTB-AFP-DPA): Minst 20 personer er drept av en bilbombe som gikk av i den syriske byen Darkush, nær grensa til Tyrkia. Syriske aktivister sier de frykter at dødstallet vil stige.

14.10.13 13:51

Blant de drepte var det minst ett barn. Et stort antall mennesker ble alvorlig såret i angrepet mandag, og flere av dem har fått livstruende skader, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.

Darkush ligger i Idlib-provinsen nordvest i Syria. Aktivister i Den syriske revolusjonens generalkommisjon sa at bilbomben eksploderte nær markedsområdet i Darkush, som står under opposisjonens kontroll.

Et videoopptak som ble lagt ut på internett, viste en bil som sto i brann omgitt av en røyksky. Et annet opptak viste sivile som bar drepte vekk med improviserte bårer, mot en bakgrunn av bygninger med betydelige skader.

Darkush ligger ved elva Orontes og bare noen få kilometer fra den tyrkiske grensen. Ifølge Syrian Observatory for Human Rights er over 115.000 mennesker drept i løpet av to og et halvt år med krigshandlinger i Syria (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.