*Nettavisen* Nyheter.

20 fantastiske go'spill

Glem verdens beste spill. Her er 20 spill som vekker gode minner.

28.07.09 08:25

(Spillmagasinet): Vi har tidligere gått gjennom både det vi mener er tidenes beste spill, de mest undervurderte spillene og spill som vi gjerne skulle hatt i en ny versjon.

Denne gangen har vi satt opp en liste på 20 spill som går på helt andre mål. Undertegnede har stupt tilbake i hukommelsen for å se å spill som jeg opp gjennom tidene virkelig har kost meg med, og som på en eller annen måte har betydd mye eller bare har kostet meg fryktelig mange timer.

Spillene er med andre ord ikke de objektivt beste eller mest populære, men som bringer fram gode minner hvis vi går noen år tilbake.

Grand Theft Auto

GTA på DS har brakt oss litt følelsen tilbake til denne gamle udødelige klassikeren. Det første GTA-spillet var revolusjonerende og en tidssluker av de sjeldne.

HTML EMBED

Rainbow Island

En virkelig klassiker av et plattformspill som forsøkte å konkurrere med Mario, men som aldri helt slo til like godt. Gikk ut på å komme seg oppover – i stedet for fremover – og hjelpe seg selv med å skyte ut regnbuer.

HTML EMBED

PP Hammer

Her snakker vi et spill som de færreste husker, og som handlet om en gruvearbeider som skulle komme seg gjennom vanskelige gruver med å bore seg gjennom blokker – som av en eller annen merkelig grunn etter hvert dukket opp igjen og drepte deg hvis du var for sent ute.

HTML EMBED

James Pond – Robocod

Navnet sier sitt kanskje... ikke verdens mest seriøse spill, om et merkelig krek som kunne strekke seg så langt du bare gadd for å gripe tak i nærmest hva som helst. Et morsomst spill å spille, men vanskelig å fortelle om.

HTML EMBED

Stunts

Forgjengeren til dagens Trackmania-suksess trenger trolig ikke noen større introduksjon. En ekte klassiker!

HTML EMBED

Need For Speed II SE

Jeg er fortsatt usikker på om jeg synes det er SE-utgaven av det første eller andre spillet i NFS-serien som har gitt meg mest glede. Fordi nr. 2 hadde støtte for 3D-kort så tror jeg kanskje det vil være det som topper hele NFS-opplevelsen for min del.

HTML EMBED

Worms

Hva kan man si om et av de mest meningsløse, mest underholdende spillene i historien? Det originale spillet med markene som skjøt på hverandre med bazooka og andre absurde våpen har kostet meg mange timer – og var en av de virkelig gode multiplayerspillene på Amiga.

HTML EMBED

SimCity 2000

SimCity var et kjempespill, og med 2000-versjonen så introduserte man et litt mer levende konsept til spillet der det var lettere å drite seg ut og utfordringene ble større. Spillet som virkelig sendte serien til himmels!

HTML EMBED

Super Cars II

Jeg vet ikke om det er mange som husker Super Cars II, men det er et helt supert bilspill der en kjempet seg fremover og hadde masse våpen til rådighet.

HTML EMBED

Under a Killing Moon

Et DOS-spill på 4 CD-er var ikke helt vanlig, for å si det vanlig, men Under a Killing Moon var et ambisiøst prosjekt der en skulle lage pek-og-klikk-spill i en i den tiden svært realistisk verden med teksturer som var ekte fotografier. På den tiden trolig det spillet i verden med best grafikk, og et detektivspill av høy rang!

HTML EMBED

HTML EMBED

Rick Dangerous

Både nummer 1 og 2 i plattformspillet som foregikk i mange forskjellige sivilisasjoner – fra isverdener til Egypt. Rick Dangerous er noe som jeg virkelig husker tilbake på med stor glede.

HTML EMBED

North and South

Vanvittig dårlig på PC. Ekstremt bra på Amiga. Det oppsummerer humor-krigssimulator-strategi-RTS-spillet North and South der du kjempet under den amerikanske borgerkrigen.

HTML EMBED

Syndicate

En krysning mellom et RTS-spill og GTA. Å være en dødsskvadron i en stor by var bare fantastisk moro!

HTML EMBED

Lemmings

Dette spillet trenger ingen introduksjon. Det er vel spillet som er forløperen til tankegangen bak så mange flash-spill i dag.

HTML EMBED

Pinball Fantasies

Et av tidenes beste pinballspill – sett i forhold til forutsetningene man hadde. Enkelt og greit.

HTML EMBED

Another World og Flashback

Selv om disse spillene i grunn ikke har så altfor mye til felles, blir de ofte sett på som mer eller mindre det samme spillet. To helt fantastiske plattformspill der Flashback minner ganske mye om en ganske moderne og lys utgave av Prince of Percia, mens Another World utspiller seg i en mørk og dyster sci-fi-verden der du må kjempe deg fram med din laserpistol.

HTML EMBED

HTML EMBED

Lotus 1/2/3

Vi kan ikke utrope én av disse tre spillene til det beste. Det er langt på vei det samme spillet, bare med andre baner og litt økende grafikk. Å kjøre rundt med Lotus på en Amiga er noe en bare ikke glemmer.

HTML EMBED

Mortal Kombat II

Spillet som mang en smågutt satt i smug og spilte slik at foreldrene ikke skulle se at du rev av hode og ryggsøyle på motstanderen for ren og skjær underholdning.

HTML EMBED

Stunt Car Racer

Bilspillet der du kjører rundt på en bane som ligner på den kinesiske mur var i sin tid banebrytende, og en spillopplevelse vi strengt tatt ikke har fått igjen siden.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.