*Nettavisen* Nyheter.

20 gisler frigitt fra Boko Haram

Fire opprørsbaser skal ha blitt ødelagt i Sambisa-skogen. Foto: Str (Scanpix)

Nigerias hær hevder å ha befridd ytterligere 20 kvinner og barn og drept mange Boko Haram-opprørere i Sambisa-skogen.

23.05.15 17:13

Til sammen fire opprørsbaser skal ha blitt ødelagt i den beryktede skogen, som er et kjerneområde for Boko Haram.

– Til tross for stadige sammenstøt med et stort antall landminer som fortsatt er strødd rundt i Sambisa-skogen, rykket soldatene framover. Et stort antall terrorister døde i angrepet på basene deres fredag, heter det i en uttalelse fra det nigerianske forsvarsdepartementet lørdag.

Totalt ble 20 kvinner og barn berget mot slutten av militæroffensiven nordøst i landet, heter det videre. Én soldat ble drept, opplyser myndighetene, som ikke oppgir noe tall på hvor mange opprørere som ble drept. Det har ikke vært mulig å bekrefte opplysningene fra uavhengig hold. Forsvarsdepartementets påstander om kampene mot Boko-Haram stemmer ofte ikke overens med øyevitneskildringer.

Tidligere i vår er til sammen over 700 gisler, i hovedsak kvinner og barn, blitt berget under hærens offensiv mot Sambisa-skogen, ifølge nigerianske myndigheter.

Amnesty International anslår at Boko Haram har tatt omtrent 2.000 kvinner og jenter til fange siden starten av 2014. Det nigerianske forsvaret har lovet å forsøke å befri alle gislene og rydde skogen for opprørere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.