RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 Idoler snakker ut

Sist oppdatert:
Slik er livet for Idolene - etter at kameraene ble skrudd av. Se hva 20 finalister husker best og hva de gjør nå.

(SIDE2): Drømmefabrikken Idol har skapt stjerner av unge og håpefulle sangfugler. De siste tre årene har vi hatt 35 finalister i den populære konkurransen.

Side2 forteller deg hva Idolene gjør nå - og hvordan livet har vært etter at rampelyset ble borte.

Orji Okoroafor

Orji er en travel mann. Han studerer til å bli dataingeniør, spiller basket for Kongsberg Pinguins og driver sitt eget ungdomsprosjekt hvor han hjelper ungdom med atferdsproblemer.

- Akkurat nå har jeg ikke tid til musikken. Jeg prioriterer skolen og ungdomsprosjektet mitt. Det siste synes jeg er utrolig viktig, forteller han til side2.no.

- Jeg spiller litt med lillebroren min, men ikke noe sånn seriøst ennå, forteller Orji.

Han kommer til å følge med på Idol så sant han har tid og anledning. Livet etter Idol klager han ikke på.

- Det har vært veldig bra, men nå er jeg litt tilbake til den vanlige meg og det er veldig deilig, avslører han.

Erik Flaa

Erik kom på fjerdeplass under fjorårets Idol. Siden har det vært svært stille rundt mannen som leverte et av Idols aller største øyeblikk med Johnny Cash-låten «Hurt».

- Livet mitt gikk veldig fort tilbake til normalen. Jeg så ingen grunn til å være i medias søkelys uten å ha noe der å gjøre, forteller Flaa til side2.

Nå studerer han psykologi bachelor, men både spiller og synger ved siden av.

- Jeg lager musikk sammen med en annen og vi håper at kan komme ut med noe i løpet av året, røper han.

- Da har jeg noe konkret å komme med og en grunn til å dukke opp igjen, smiler han uten å fortelle noe mer om prosjektet sitt.

Han sier videre at han kommer til å følge med på årets Idol, men at det ikke er krise om han går glipp av noe.

- Det blir jo veldig rart å se på og tenke at der har jeg vært selv, men jeg tror det blir gøy og skal følge med når jeg kan, avslutter han.

Andrea Gjendem Brændvik

Andrea er livsnyteren fra fjorårets Idol-gjeng. Hun jobber, synger litt og slapper av.

- Jeg jobber på Carlings, er i studio og synger litt og går på kafeer med venner, sier jenten med den svært så smittsomme latteren.

- Jeg skal følge med i år, men det blir sikkert veldig rart og kanskje litt trist. Jeg kommer garantert til å savne settingen og menneskene, innrømmer hun.

At hun fortsatt blir kjent igjen på gaten synes hun både er gøy og koselig.

- Jeg setter stor pris på at folk kommer bort til meg og sier at de synes jeg gjorde det bra og at de savner latteren min, ler hun.

Cindy Hovde

Cindy synger fortsatt og har en rekke spillejobber. Men i tiden som kommer skal hun ut å oppleve verden. Både Frankrike, Malaysia og Italia står på programmet.

- Jeg vil ut i verden og se og oppleve ting. Få nye erfaringer. Jeg skal reise med både venner og familie, og jeg gleder meg kjempe masse, sier den blide sangfuglen.

Ettersom hun skal reise så mye blir det lite Idol-titting på henne.

- Jeg skal følge med når jeg kan, lover hun.

- Hvordan har livet vært etter idol?

- Det har vært veldig fint. Bare positivt hele veien, og jeg tror ikke det kommer til å dukke opp noe negativt heller, avslutter Cindy.

Tone Damli Aaberge

- Jeg har gitt ut plate og reist masse. Fremover skal jeg også være MOT-ambassadør, og skal rundt om på skoler og snakke med ungdommer. En viktig jobb, jeg opplevde at MOT var sunt for miljøet på skolen min.

- Hva husker du best fra Idol?

- Finalen var det beste. En nydelig dag. Hele crewet var der og gjorde alt vi ville. Familien var også på plass. Mamma og pappa kom forresten allerede gangen før, for å hente meg hjem. De trodde jeg skulle ryke ut. Det trodde jeg også. Men så gikk jeg videre.

- Skal du se på årets Idol?

- Ja, selvsagt. Jeg har alltid vær fan. Kommer til å se Idol enten på vorspiel eller hjemme hos familien. Jeg kommer til å bli litt misunnelig når jeg ser på - jeg vet hvor artig de har det.

Bjørn Olav Edvardsen

- Jeg går på skolen fortsatt. Etter Idol hadde jeg en del å ta igjen. Men nå har jeg bestått eksamen i kunst og håndverk og nettopp begynt på noe helt nytt som heter entrepenørskap, forteller Bjørn Olav til side2.

Bjørn Olav var med i fjorårets Idol. Dommer Ole Evenrud sa at han var den teknisk beste sangeren i konkurransen, men dessverre røk Bjørn Olav ut som førstemann.

- Jeg har ikke sluttet med syngingen, men holder meg litt i bakgrunnen inntil videre, sier han.

Ved siden av studiene jobber han i to klesbutikker og på en bar.

- Men jeg tror neppe årets gjeng blir så sammensveiset som vi var i fjor. Vi holder fremdeles kontakten, og jeg spiste lunsj med Jorun så sent som i går, forteller han og legger til at man bare får vente å se hvem som kommer til å vinne årets Idol.

Sandra Lyng Haugen

- Jeg skal selvsagt se på Idol i år også. Det var jo Idol som ga meg sjansen. Jeg er veldig takknemlig overfor de som stemte på meg.

- Har alderen noe å si for finalistene i Idol?

- Alder har ingenting å si. Du så jo også at Kjartan på 27 gikk til topps. Det handler om at du får noen få minutter på å overbevise, og det gjelder for alle.

- Hva husker du best fra Idol?

- Det var en gang jeg lot være nervøs. Jeg sang storbandlåten Love og følte at jeg klarte det, sprudler Sandra.

Håkon Njøten

Håkon, som kom inn som et såkalt wildcard i 2004, jobber for tiden i en klesbutikk i Bergen. Men også han driver med musikk.

- Jeg spiller i band sammen med kamerater, men sålangt er det kun venner og familie som har fått høre oss. Men vi spiller jo for å en gang komme ut med en plate, så hvem vet - kanskje det kommer noe allerede i år, sier han hemmelighetsfullt.

Han forteller videre at han følger med på Idol såsant TV-en står på, men at han ikke må ha med seg hvert eneste program.

- Jeg har nettopp kjøpt meg fjernsyn kun for at kompiser skal gidde å være med meg, ler han.

Håkon er også kjæreste med Sofie Storaas. Hun har tidligere vært med i Idol, og er i disse dager aktuell som en av de 12 finalistene i Frøken Norge.

- Jeg har stor tro på henne og vi ble begge både lettet og glad da vi fikk vite at hun er med i finalen, sier han.

  • Har du et tips om årets Idol? Har du en morsom Idol-historie andre bør få lese? Tips side2 og vinn flotte premier!
    Tips oss her.

Mari Vestbø

Mari går i 3. klasse på gymnas og er russ i år. Hun er med i russerevyen og skal snart på ferie. Men musikken står fortsatt sterkt hos den blide rødtoppen.

- Meningen var at jeg skulle i studio og prøve meg, men så brant studioet ned. Dermed ble alt utsatt, forklarer hun.

- Jeg har en del grovmateriale og noen produsenter som vil jobbe med meg, så jeg håper å få prøvd meg litt i studio snart slik at vi ser om det er noe å bygge videre på, sier hun.

Til høsten flytter hun til hovedstaden og da vil musikken være enda mer sentralt i livet hennes.

- Grunnen til at jeg flytter er musikken og kjæresten. Jeg håper å finne meg et band som jeg kan synge og skrive tekster for, forteller hun.

Hun gleder seg også til å følge årets Idol fra gods tolen.

- Ja, det blir kjempekjekt. Det kan hende det blir litt rart når selve finalene begynner, men jeg gleder meg og er glad for alle dørene programmet åpnet for meg, avslutter hun.

Christian Stenseng

Christian har sluppet en singel og kommer med enda en i slutten av januar. Livet hans består kun av musikk, og han stortrives i den situasjonen.

- Nå jobber jeg med platen som kommer i mars eller april. Jeg reiser også rundt i forskjellige alpinbakker og har konserter hver helg, forteller storsjarmøren fra fjorårets Idol.

Han gleder seg til årets Idol, men synes det blir rart å sitte foran tv-skjermen.

- Jeg opplevde så utrolig mye gøy i fjor, så det blir nok litt merkelig å ikke være med selv, innrømmer han.

Den eneste bekymringen i Christians liv er militæret.

- Jeg har blitt innkalt, men vet ikke om jeg er psykisk klar for det. Det har skjedd så mye det siste året, og tror ikke jeg orker å være vekke fra familie og venner, avslutter Stenseng.

Eva Weel Skram

- Jeg har fått gjort ganske mye etter Idol, blant annet en utrolig morsom Idol-turne. Det var også der jeg møtte forloveden min, stråler Eva.

Hun har hatt flere konserter, og har vært på miniturne på Vestlandet sammen med Tone Damli Aaberge.

- Nå driver jeg og spiller inn en plate. Foreløpig har jeg ikke fått kontrakt, men jeg skal snart ta runden til plateselskapene for å høre om noen er interessert. Jeg har skrevet all musikken selv, og det blir et veldig personlig album, forteller Eva.

- Kommer du til å følge med på årets Idol-runde?

- Å ja! Jeg og forloveden skal benke oss foran tv-en på fredag. Jeg gleder meg til å se og høre årets deltakere.

- Hvilke erfaringer gjorde du under Idol?

- Jeg ser i ettertid at jeg burde kjørt mitt eget løp i mye større grad. Låtvalget burde også vært bedre, jeg skulle ha valgt sanger som passer bedre for meg, mener Eva.

«Det er spesielt å bli norgeskjendis uten å ha gjort noe viktig.»

Øystein Grønnevik

Guro Dugstad

Skriver i dag låter og har vært lærer for sangelever som har prøvd seg i Idol. Guro studerer også musikkpedagogikk ved Norges musikkhøgskole. Hun satser på en musikkkarriere. Men hun synes det er viktigere å gi ut et bra og ferdig produkt, enn å bare gi ut en haste-cd.

- Jeg tror det er viktig å tenke at Idol er et TV-konsept, og ikke nødvendigvis en musikkkarriere. Det er etter Idol den store vanskelige jobben kommer. Og da kan det være en fordel å ha vært litt i bransjen fra før, mener Guro.

Hun mener også at det er viktig å være seg selv for å bli årets idol.

Maria Haukaas Storeng

Maria har kommet med debutalbum som soloartist, og nå jobber nå med en ny plate.

- Jeg er på låtskriverstadiet, og plata begynner å ta form. Nå jobber jeg med musikken på heltid, og håper at mitt andre album skal selge litt bedre enn det første. Jeg er liksom typen som ikke hvilker på laubærene, og blir aldri fornøyd samme hvor bra jeg gjør det, ler Maria.

- Hva har Idol betydd for deg?

- Det har definitivt betydd for mye for meg, det er vel takket være Idol at jeg har fått gitt ut soloalbumet mitt. Idol er en drømmefabrikk for enkelte, men det er klart man må ha tunga rett i munnen. Dersom man ikke vinner Idol, er det jo opp til en selv om man lykkes som artist. Man må selv være drivkraften, forteller Maria.

«Ha det gøy - og grip hver eneste mulighet du får!»

Trungs råd til årets Idoler

Maren Flotve Birkeland

- Jeg har brukt tiden etter Idol på å lage mitt første soloalbum, «For a moment», som kom for snart to måneder siden. På albumet har jeg også fått hjelp fra Christian Ingebrigtsen fra A1. Albumet er en blanding av litt rolige ballader og rock/pop. Nå skal jeg snart ut på turné, forteller Maren.

- Hvordan har tiden etter Idol vært?

- Først og fremst vil jeg si at jeg har vært veldig heldig som fikk være med i Idol. Programmet har gitt meg god drahjelp. Tiden etter for det meste vært positiv - men også litt tøff. Vi ble jo kjente ansikter, og selv om jeg ikke var blant de mest profilerte, fikk jeg en del oppmerksomhet. Etter Idol var over, følte jeg som om jeg ble stående på bar bakke uten det samme støtteapparatet som tidligere.

Øystein Grønnevik

- Nå jobber jeg som musikklærer for en 5. klasse på Mosterøya, noe som er utrolig morsomt! Dette er fremtidens artister, og jeg lærer dem til å holde seg langt unna topp 20-musikken. Dessuten spiller jeg i et progrock-band, «Sleepyard», som jeg spiller inn plate med. Nå prøver vi å få et plateselskap til å bli interessert i plata vår, smiler Øystein.

- Hvordan har du opplevd tiden etter Idol?

- Den har vært veldig god. Nå har det roet seg ned rundt meg, og sirkuset er over. Jeg syntes det ble for mye fokus på feil ting i Idol. For eksempel er du på scenen i 2,5 minutter og synger og blir et kjent ansikt uten å ha gjort noe av betydning. Det er spesielt å bli norgeskjendis uten å ha gjort noe viktig - det er ikke akkurat en innsats for verdensfreden å delta i Idol.

Trung Toan Tung

- Bortsett fra at jeg prøver å ta lappen - skal ha min første kjøretime denne uka - så spiller jeg i bandet «BWI» med David og Thomas fra fjorårets Idol. Vi har akkurat vært på en to måneder lang turné i hele Norge. Responsen blant publikum var kjempebra, og nå spiller vi inn noen låter som vi skal dra rundt til plateselskapene med.

- Hva har du ellers gjort i tiden etter Idol?

- Det har vært en ganske hektisk og positiv tid. Jeg har prøvd å bruke tiden fornuftig, og har jobbet målrettet med musikken. Mange tidligere deltakere som har kastet ut album kort tid etter de har vært med i Idol, har jo bommet kraftig. Jeg vil ikke gjøre samme feilen.

- Har du noe spesielt råd til årets deltakere?

- Ha det gøy - og grip hver eneste mulighet du får!

«Jeg håper egentlig at det er en jente som vinner»

Linn S. Andersen

Tone Anette E. Elde

Hun jobber i dag i butikk, og har lagt sangkarrieren på is. I februar reiser hun til Cuba for å studere spansk.

- Hvilke råd har du Idol-deltakerne?

- Det viktigste for å bli et idol er å være seg selv. Stemmen din trenger ikke nødvendigvis å skille seg ut. Men det er deilig når du får en helt spesiell følelse av å høre en person kjenne. Slik som Kurt, mener hun.

Linn S. Andersen

Linn går i dag på Solborg Folkehøgskole i Stavanger. Linjen Rampelys er rettet mot teater og musikk.

- Vi står mye på scenen. Men jeg vet ikke om jeg vil fortsette å jobbe med musikk, eller om jeg velger noe helt annet. Jeg har så mange interesser, sier hun.

- Hva slags vinner tror du vi får i år?

- Jeg håper egentlig at det er en jente som vinner. Men det er viktig at det er en person som skiller seg ut. Personligheten teller også mye, mener Linn.

Espen Grjotheim

- I etterkant av Idol ser jeg helt klart at det å levere et produkt er det viktigste. Ali er et konkret eksempel. Han nådde ikke helt til topps i idol, men har gjort stor suksess etterpå. Det gir håp til alle andre som har vært med i Idol, konkluderer Espen.

Han jobber nå med å produsere musikk, men har gjort det bra også i musikaler og teater.

- Det er forskjellige typer som har vunnet idol. Hvis du vil leve av å være artist i Norge, krever det at du er allsidig. Jeg har fortsatt som artist i etterkant av idol.

- Kan vi vente oss en plate av deg snart da?

- Ja, jeg håper og tror at det kommer en plate snart. Men vil være forsiktig med å gi en dato, sier han.

David Bakke

- Jeg satser 110 prosent på musikken sammen med kompisene mine Trung og Thomas, forteller David.

- Vi håper å få gitt ut en singel innen et par måneders tid, og har en del spillejobber utenom all studiojobbingen, fortsetter han.

David sjarmerte TV-seerne med sin lett gjenkjennelige frisyre og gode sangstemme under fjorårets Idol.

- Jeg blir jo gjenkjent, men ikke noe som plager meg, sier den sympatiske artisten.

- Kommer du til å følge med på årets Idol?

- Ja, jeg må jo det. Det kommer garantert til å vekke en del minner, men det blir veldig gøy å følge med, forteller han.

Fotnote:Side2 har vært i kontakt med managementet til Kurt Nilsen og Jorun Stiansen. De ønsket ikke å medvirke til denne reportasjen. Alejandro Fuentes er for tiden på ferie, og var ikke tilgjengelig for kommentar. Enkelte Idol-finalister har ikke vært tilgjengelige denne uken.

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere