20 morsomme treningsformer

Vi har testet 20 ulike treningsformer for deg - du finner garantert noe som passer.

07.01.08 19:17

(SIDE2): Det er så å si umulig å komme i form og trene regelmessig om du ikke driver med noe du synes er gøy. Derfor har vi samlet en rekke treningstester, slik at du kan få inspirasjon til å sette i gang med noe som passer for deg. Øl, boksing, dans eller sverd er bare noen stikkord som kan gi deg inspirasjon til å starte året med noe nytt:

LINE DANCE:
Dansen passer til alle aldersgrupper. Dansene vi lærer på kurset danses over hele verden. Det er faste danser som danses til fast musikk, dvs. at de dansene man lærer i Norge er de samme som danses andre steder i verden».
Les mer: Er Line Dance bare for bondetamper?

QIGONG:
Kineserne ser menneskekroppen som et lite speilbilde av det store univers som påvirkes av omgivelsene, klima, kosthold og mental og åndelige aktiviteter. Hvis en person lever i harmoni med omgivelsene vil hun eller han få styrke, helse, sjelero og åndelig styrke.
Les mer: Trening som forebygger sykdom

TAEKWON-DO:
Taekwon-Do er en koreansk kampsport med fokus på slag og spark. Man trener også frigjøringer og realistisk selvforsvar. Taekwon-Do står for kunsten i fot og håndkamp.
Les mer: Farlig kamptrening

FORZA:
Forza - Kraft, fokus og en skikkelig energiutladning. Det betyr kraft på italiensk, og ble utviklet av Ilaria Montagnani i New York. Øvelsene er basert på kendo (sverd) og aikido.
Les mer: Bli med på Kill Bill-trening

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CURVES:
Curves er et helsestudio kun for kvinner. Konseptet er opprinnelig fra USA, men Curves finnes i dag i 44 ulike land. Curves er et helsestudio kun for kvinner. Konseptet er opprinnelig fra USA, men Curves finnes i dag i 44 ulike land.
Les mer: Adgang forbudt for menn

SATSDANS:
Slitsom kondisjonstrening, men nybegynnere klarer likevel å følge med. Dansetime med en miks av blant annet disco, hip hop, rock og musikal.
Les mer: Dansetrening for kløner

DISCO OG ØL:
Klubbtrening på Krønsj er et konsept som innebærer at en DJ spiller live og mikser musikk med høy og lav intensitet. DJ-en spiller rundt 18 sanger og instruktørene vet ikke hva slags låter som venter dem. Timen er derfor preget av improvisasjon.
Les mer: Trening med DJ og øl

KRUMPING:
Hip hop stammer fra undergrunnen i L.A i USA, og innehar elementer hentet fra DJ' ing, graffiti, rapping og breaking. New style, house dance, klumping og clowning er de hotteste trendene fra USA.
Les saken: Hip hop for voksne kids

FIGHTKLUB:
Teknikker fra thaiboksing, vanlig boksing og kickboksing. Fightklubs konsept er 45 minutters lettfattelig og moro trening med høy intensitet.
Les saken: Aggressiv turbotrening

GOLF INNE:
En golfsimulator gjør det mulig å spille golf innendørs, og er det nærmeste du kommer en utendørs golfbane. En simulator måler retningen på slaget, hastigheten på selve slaget, hvor langt ballen er i lufta, og hva gjennomsnittslengden er. I tillegg kan du legge inn hindringer i form av regn og vind.
Les saken: Få sving på kølla

MAGEDANS:
Orientalsk magedans danses i Tyrkia, Midt- Østen og Nord-Afrika. Det vi i dag kaller magedans er derfor bevegelser inspirert av folkedanser fra flere land. Magedansen stammer fra religiøse seremonier, fruktbarhetsritualer og festdanser. Dansen har ulike uttrykk utenfra hvilken musikk som spilles, men den viser for eksempel glede, sorg, stolthet, sensualitet eller kjærlighet.
Les mer: Sensuell med magedans

SPINNING DØGNET RUNDT:
Vi bestemte oss for å teste ut det høyteknologiske og døgnåpne senteret, og ble fristet av virtuell spinning, elektronisk kaloritelling og TV-skjermer på treningsapparatene.
Les saken: Døgnåpen spinning

CAPOEIRA:
Capoeira er blanding av dans, musikk og selvforsvar. Med røtter fra de svartes kamp mot slaveriet i Brasil, utføres bevegelsene til rytmer av afrikanske trommer, tamburin og det brasilianske strengeinstrumentet Berimbau.
Les saken: Slåss deg slank

SPORT SPINNING:
X-Bike 1000 er en helt ny type sykkel for innetrening. Forskjellen på en vanlig spinningsykkel og en X-bike-sykkel er at X-bike har regulerbart styre, tråkket er annerledes og syklene er utstyrt med et helt vanlig sykkelkjede. Hele ideen er at sykkelen skal være så lik en vanlig sykkel du bruker utendørs som mulig.
Les saken: Trening med X-faktor

BOSU:
BOSU står for Both Sides Up og er en halv gummiball som kan brukes på begge sider. Treningsformen på ballen gjør at du får trent både styrke, utholdenhet, balanse og stabilitet. Underlaget på BOSU-en er mykt, støtabsorberende og ustabilt.
Les saken: Trening for folk med baller

PILATES TRIAD BALL :
Pilatesmetoden har som hensikt å realisere kroppens fulle potensial. Ved å styrke den dype muskulaturen i mage, korsrygg, sete og innside lår oppnår kroppen en sterk kjerne som er utgangspunktet bak hver Pilates-øvelse.
Les saken: Pilates med vaniljesmak

KINESIS:
Kinesis er styrkeapparater som er festet til veggen, men i motsetning til vanlige apparater blir motstanden jevn gjennom hele øvelsen. Dette fordi kablene som er festet til vektmagasinene danner en lukket kjede. I tillegg går kablene gjennom roterende trinser 360 grader, slik at alle bevegelser er mulige.
Les saken: Vi testet 3D-trening

STRETCHING:
Bevegelsestrening eller stretching som det ofte kalles, innebærer at man drar ut muskulaturen til sin fulle lengde for å beholde eller øke bevegeligheten til muskelen.
Les saken: Slik blir du myk og smidig

KLATRING:
Sportsklatring inne. På «Klatreverket» fins både strukturvegg, vertikal vegger, sva-vegg, buldrevegg og rappeleringsvegg. Her kan både nybegynneren og den avanserte klatreren kose seg i enorme lokaler.
Les saken: Tjukk, svak og redd

CHEERLEADING:
Cheerleading kommer opprinnelig fra USA, men har eksistert som konkurranseform i Norge siden 1997. Da startet den første klubben opp. Man konkurrerer i ulike klasser som Junior Cheer, Senior Cheer, Senior Group Stunt og Senior Cheerdance.
Les saken: Vi testet cheerleading

LES MER HELSE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.