RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 personer har druknet hittil i juli

20 DRUKNET: En båt med fisketurister kantret søndag under en tur på sjøen. En person er bekreftet omkommet. Politiet har så langt ikke fått bekreftet identiteten til den omkomne. Foto: Are Olaussen / NTB scanpix
20 DRUKNET: En båt med fisketurister kantret søndag under en tur på sjøen. En person er bekreftet omkommet. Politiet har så langt ikke fått bekreftet identiteten til den omkomne. Foto: Are Olaussen / NTB scanpix Foto: Are Olaussen
Sist oppdatert:
Årets julimåned kan bli den verste drukningsmåneden på flere år, viser tall fra Norsk Folkehjelp.

– Juli er alltid den verste måneden, men ut fra de foreløpige tallene ser det ut til at juli i år blir verre enn tidligere år, sier kommunikasjonsrådgiver Torunn Aaslund i Norsk Folkehjelp til NTB.

De foreløpige tallene viser at 20 personer har druknet i juli i år, mot 17 personer samme måned i fjor, 12 personer i juli 2012 og 18 personer samme måned 2011.

Før julitallene kom var årets maimåned den verste, med det høyeste antall drukningsulykker, da omkom 12 mennesker. 11 personer druknet i juni.

Både i 2013 og 2014 er det menn over 40 år som topper statistikken. I hele 2013 omkom 55 menn i aldersgruppen, mens antallet hittil i år har passert 30.

Når det gjelder geografi, er Hordaland og Nordland de fylkene hvor flest liv har gått tapt ved drukning i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere