*Nettavisen* Nyheter.

20 prosent av unge voksne gjør dette når de har sex

Foto: Thinkstock

Det passer seg nok ikke.

15.07.13 16:07

(SIDE2): Smarttelefoner har visst inntatt fritiden vår på alle mulige måter: ikke bare multitasker vi når vi handler, går, sitter på arbeid, eller ser på TV - nesten tjue prosent av unge voksne sjekker også smarttelefonene sine mens de har sex.

Dette er en test som er utført i Amerika, og de som deltok i undersøkelsen var i alderen 18-34.

En av ti klarer ikke holde seg unna
20 prosent av disse fortalte at de sjekket telefonen sin under sex. Dette betyr at nesten en av 10 av de unge som har en smarttelefon ikke klarer å la være å se på den, heller ikke under et såpass intimt øyeblikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thinkstock

Undersøkelsen som er utført av Harris Interactive spurte imidlertid ikke hva de brukte telefonen til under sex, men mest sannsynlig er det bare nysgjerrigheten som har tatt overhånd. Enten det dreier seg om å se om noen tekstmeldinger har tikket inn, eller om noen har kommentert innlegget de nylig la ut på Facebook.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Smarttelefonen påvirker også forholdene våre på andre måter. Ifølge studien bruker 33 prosent telefonen mens de spiser middag sammen, eller når de er på date, og 35 prosent bruker den når de er på kino.

Sjekker telefonen i dusjen
12 prosent fortalte at de følte at telefonen kom i veien for forholdet til kjæresten.

- Da har de i alle fall skjønt at det er et problem, skriver Huffington Post.

Det var 1100 personer som deltok i testen, og den ble utført i juni og juli i 2013. Resultatet er en påminner om akkurat hvor hekta på teknologi mange har blitt.

Smarttelefonen påvirker visst ikke bare sex, kjærlighet og forhold. 55 prosent fortalte at de også brukte den mens de kjørte, noe som både er ulovlig og kan være farlig.

12 prosent fortalte at de brukte den i dusjen, og 32 prosent fortalte at de brukte den under barnas skoletilsetninger. 19 prosent fortalte at de heller ikke klarer å la være å se på den når de er i kirken.

Hele undersøkelsen finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.