RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mahmoud Kheir / Reuters (NTB scanpix)

20 skal være drept av voldsom bombe i Beirut

Sist oppdatert:
20 personer skal være drept i et bombeangrep mot Hizbollah nær Beirut i Libanon. En syrisk islamistgruppe sier den står bak aksjonen.

Bombeangrepet øker faren for at borgerkrigen i Libanons naboland Syria for fullt skal spre seg til Libanon.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Det føltes som om vi ble rammet av et jordskjelv, sier en ung mann som blør fra et sår i magen, til Reuters.

Den syriske opprørsgruppen Aisha-brigadene sier anslaget var rettet mot den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, som står sterkt i Beirut-forstaden hvor eksplosjonen skjedde. Islamistene lover også ytterligere angrep mot Hizbollah.

– Dette er andre gang vi bestemmer hvor og når slaget skal stå. Og dere vil, hvis Gud vil, oppleve mer, sier en maskert mann omsluttet av to andre i en videouttalelse rettet til Hizbollahs leder Sayyed Hassan Nasrallah.

Bomben gikk av i nærheten av Sayyed al-Shuhadaa-komplekset, hvor Nasrallah ofte holder sine taler.

(Artikkelen fortsetter)

En voldsom bombe rammet torsdag kveld en Hizbollah-dominert forstad til Libanons hovedstad Beirut.

Fastklemt i bygninger
En sikkerhetskilde i Libanon opplyser at 20 mennesker ble drept i aksjonen. Ifølge Røde Kors ble over 200 mennesker såret, og flere av dem ble sittende fastklemt i sammenraste bygninger.

– Tilstanden er alvorlig for enkelte av de sårede, så vi forventer at antallet drepte vil stige, sier George Kattaneh, som leder Libanons Røde Kors.

Det skal ha vært en bilbombe som ble detonert i Beirut-forstaden. Et øyenvitne nyhetsbyrået Reuters snakket med på stedet, opplyste at minst fem bygninger og rundt 100 biler i området ble ødelagt i eksplosjonen, som skjedde midt i rushtrafikken. En søyle av svart røyk steg opp fra det tett befolkede området sør for Libanons hovedstad etter eksplosjonen.

I juli ble over 50 mennesker såret i et bombeangrep i det samme distriktet.

Hizbollah og Assad
Hizbollah er en nær alliert av regimet til president Bashar al-Assad i Libanons naboland Syria, hvor en blodig borgerkrig ifølge FN har krevd over 100.000 menneskeliv de siste to årene.

Libanons regjering har forsøkt å holde seg nøytral i borgerkrigen. Men den mektige og tungt bevæpnede Hizbollah-bevegelsen har gått inn i direkte kamper inne i Syria, hvor den har støttet Assad-regimets styrker i kamp med opprørsgrupper.

Mens Libanons sunnimuslimer i hovedsak støtter opprørerne i Syria, slutter landets sjiamuslimer opp om Assad, som tilhører alawittene, en sjiamuslimsk mystikersekt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere